Belediye Uşak Halılarını Tanıtmak İstiyor

Belediye Başkanı Ali Erdoğan, tarihi Uşak halılarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için Dokur Evi’nde devam eden çalışmaların umut verici bir hale geldiğini söyledi.

Belediye Uşak Halılarını Tanıtmak İstiyor
Son dönemde katıldıkları fuarlarda da Uşak halılarını tanıtmaya çalıştıklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Erdoğan, “Uşak halıları kentin tanıtımına da katkı sunacak” dedi.

Restore ederek Uşak halılarının dokunduğu bir mekan halene gelen Dokur Evi’nin de ziyaret edilmeye başlandığını da belirten Erdoğan, “Amacımız halıları yaşatıp tanıtmak. Yaptığımız çalışmaların sonuçlarını almaya başladık. Önümüzdeki yıllarda Uşak halıları daha değerli hale gelecek” dedi.

Öğrenci Değişim Programı kapsamına kente gelen yabancı uyruklu öğrencilerin de tarihi Dokur Evi’nde dokunan Uşak halılarına hayran kaldığını anlatan Erdoğan, “Tarihi binadaki halı dokuma tezgahlarını ve halıları inceleyen öğrenciler, görevlilerden ilmek atmayı da öğrendi” dedi.

Dokur Evi’ne yapılan ziyaretleri önemsediklerini anlatan Başkan Erdoğan, her ziyaretin tanıtımda önemli katkısının olduğunu da ifade etti.

Uşak Halılarını sadece Dokur Evi’nde değil; kuracakları halı müzesi ile de yaşatmaya devam edeceklerini bildiren Erdoğan, “Halılarımızda yakaladığımız başarı ile gurur duyuyoruz. Şüphesiz attık ilimizin gerçek tanıtım öğelerinden birisi hak ettiği değeri bulmuştur. Şimdi tanıtımda bir adım daha atıyoruz. Halılarımızın aslına uygun sergileneceği müzemizi restore ettirdiğimiz bir evde açacağız. Bu vesile ile ilimize gelen ziyaretçilerimiz daha çok halılarımızı tanıma imkanına kavuşacaklar “ dedi.

Uşak halısının hak ettiği yerde olması adına çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan,” Uşak halılarımızın yeniden var olması için başından beri mücadele vermekteyiz. Öncelikle halılarımızın yeniden yaşaması adına tarihi Dokur Evi’ni restore ettirdik. Evimizi tarihinde olduğu gibi Uşak halılarının dokunduğu bir yer olarak hizmete sunduk. Akabinde halı dokumasını bilen vatandaşlarımızın daha çok olması için kurslarımızı açarak yüzlerce kişinin halı dokumasını öğrenmesine vesile olduk. Daha sonra ise tanıtım adına fuarlara katılıp, tanıtım kitabı bastırdık. Kitabımızı Türkiye’de ve dünyada birçok yere gönderdik. Şimdi ise taleplere yetişme konusunda sıkıntılar yaşamaktayız. Halıya olan ilgi nedeniyle dokuyucularımız yoğun bir tempoda çalışmaktadır. Halılarımız aslına uygun olarak yapılmaktadır. Şimdi bu hali ile Dokur Evimiz yoğun ilgi ile karşılanmaktadır. İlimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz evimize akın etmektedir. Gelen ziyaretçilerimiz evimizi ve halılarımıza ilgi duymakla birlikte tanıtım açısından da önemli işlev sağlamaktadır. Biz halılarımızın tanıtımı adına çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Yakın zamanda restore ettirdiğimiz evimizde kuracağımız halı müzemizde halılarımızın tanıtımına önemli katkı verecektir. Eskisi gibi ilimizin markası haline gelen halılarımızda daha iyi noktalara geleceğiz” dedi.

Kaynak: İHA