Uşak Belediyesi'nin Kuruluş Tarihi 83 Yıl Geriye Alındı

Uşak Belediyesi’nin kuruluş tarihi, 1870 olarak güncellendi.

Uşak Belediyesi'nin Kuruluş Tarihi 83 Yıl Geriye Alındı
Araştırmalar neticesinde ortaya çıkan bu tarih, belediye logo ve amblemlerine de işlenmeye başladı.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, birçok il ve ilçenin kuruluş tarihi olmasına rağmen Uşak’ın olmamasına anlam veremediklerini, bu sebeple yaptıkları incelemelerde resmî kayıtlara ulaştıklarını söyledi.

Buldukları belgelerde kuruluş tarihini 1870'li yıllar olarak gördüklerini aktaran Erdoğan, “Belediyemizin tarihi konusunda önemli bir çalışma içinde bulunuyoruz. Bu konuda hem belediyemizde hem de kentimizde tarihimize sahip çıkma çabası söz konusudur. İlimizde topyekûn başladığımız bu çalışmalarda şüphesiz belediye tarihi de önemli bir yer tutuyordu.” dedi.

Şehrin tarihinde belediyelerin geçmişinin de önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, iyi bir araştırmayla bilinmeyenlerin ortaya çıkabileceğini gösterdiklerini dile getirdi. Bundan sonra da belediye ve şehrin tarihiyle ilgili araştırmalarının süreceğini belirterek şunları kaydetti: “İlimizin her yönüyle bilinmesini ve tanınmasını arzu etmekteyiz. Kentimizin tarihini öğrenmek adına birçok proje devam ediyor. Yakında açacağımız Kent Tarihi Müzesi ile birlikte çeşitli yerlerde yaptığımız müze çalışmalarımız ve tarihî ev restorasyonlarımız devam etmektedir. Biz kentimizin tarihine hayat vermekle beraber ilimizin belediyesinin tarihi konusunda da önemli bir çalışma içine girdik. Küçük ilçelerin bile belediye tarihleri söz konusuyken Uşak’ın tarihinin olmaması bizler için eksiklikti. Bu konuda görevli arkadaşlarımız her yerde araştırma içine girdi. Kütahya, İstanbul gibi kentlerdeki müzelerde araştırmalarda bulundular. İçişleri Bakanlığı, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden de bilgi istedik. Bize verilen tek tarih 1953 oldu. Biz bu tarihin daha öncesinde belediyemizin var olduğunu biliyorduk. Bu nedenle araştırmalarımızı derinleştirerek Bursa İnebey Yazma Eserler Kütüphanesi’ne kadar gittik. İstediğimiz belgeleri burada bulduk. Bursa Hüdavendigâr Vilayeti Salnamesi’nde, ilimizin tarihinin 1870'lere dayandığına dair belgeler tespit ettik. Bunun üzerine belediye meclisi kararıyla kuruluş tarihimizi logo ve amblemlerimize eklemeye başladık.”