Tuncelililer Derneği’nden Ak Parti’ye Ziyaret

Adana Tuncelililer Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hıdır Yıldız, “Bizler kardeş kavgasına, mezhep kavgasına karşıyız.

Tuncelililer Derneği’nden Ak Parti’ye Ziyaret
Bize uzatılan eli de geri çevirmeyiz” dedi

11 Mart’ta yapılan olağanüstü kongre ile yönetimi yenilenen Adana Tuncelililer Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı’ya tanışma ve nezaket ziyaretinde bulundular.

Yağcı’yı makamında ziyaret eden Dernek Başkanı Hıdır Yıldız ile Yönetim Kurulu üyeleri Efraim Özdemir, Şah Hüseyin Hayır, Ali Güngör ve Can Şah Güler, ziyaret amaçlarının tanışmak ve 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de yapacakları yöresel yemek etkinliğine davet etmek olduğunu kaydettiler.

Adana Tuncelililer Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hıdır Yıldız, tanışma maksadı ile demokratik kitle örgütlerini ziyaret etmeyi planladıklarını, buna da AK Parti ziyaretiyle başladıklarını belirterek, “60-70 yıldır Adana’da yaşıyoruz, artık Adanalı olduk. Adana’nın değişik mahallelerine dağılmış vaziyette olan Tuncelilileri bir araya getirip, kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. İlk ziyareti AK Parti’ye yapmış olmamızın nedeni ise Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyuncu 1937-38 yıllarında Dersim’de yapılan katliamı dile getiren tek Başbakanın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olmasıdır. Bizim okuyan ve araştıran bir toplumumuz var, onlar da bunun farkında. Zaten her konuşma, her açıklama gözler önünde yapılıyor, hiçbir şey gizli kalmıyor. Bizler kardeş kavgasına, mezhep kavgasına karşıyız. Bize uzatılan eli de geri çevirmeyiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Ziyaettin Yağcı ise, dernek üyelerinin kendisini ziyaret etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirip, Adana’da faaliyet gösteren tüm kesimlere ait sivil toplum kuruluşlarıyla irtibat halinde olmaya gayret ettiklerini söyledi.

AK Parti İl Yönetimi olarak sivil toplum kuruluşları arasında ayrım yapmaksızın hepsiyle iletişimde bulunmaya çaba gösterdiklerini, her kesimi önemsediklerini vurgulayan Yağcı, “Adana’da yaşayan Tuncelilileri temsilen ziyaretimize gelen Başkan Hıdır Yıldız ve dernek yönetimine teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Başbakanımız ve bizim için söyledikleri ile ortaya koydukları yaklaşımları son derece sevindiricidir. Ülkemizde var olan kardeşlik havasının bu tür yaklaşımlarla daha artacağına olan ümidim iyiden iyiye artmış oldu. Hükümetimiz konuşulup, tartışılmayan ve yüzleşmediğimiz hiçbir şey kalmasın istiyor. Bu ve buna benzer diyaloglar terörün bitmesini, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Çözüm Süreci’nin beklenen barış ortamını getirmesini hızlandıracaktı” dedi.

Ziyaret esnasında AK Parti Adana İl Tanıtım ve Medya Başkanı Zafer Kara’da hazır bulundu.
Kaynak: İHA