Tatvan’da Kutlu Doğum Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ağaç dikim etkinliği düzenlendi.

Tatvan’da Kutlu Doğum Hatıra Ormanı Oluşturuldu
Ağaç dikim etkinliği kapsamında peygamber efendimizin doğum yılı olan 571 yılı anısına 571 ağaç toprakla buluşturularak kutlu doğum hatıra ormanı oluşturuldu.

Tatvan’da birbirinden faklı etkinliklerle devam eden kutlu doğum haftası etkinlikleri ağaç dikim etkinliğiyle devam etti. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve Tatvan Kaymakamlığına vekaleten bakan Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın’ın da katıldığı ağaç dikim şenliğinde öğrenciler 571 ağacı toprakla buluşturuldu. Öğrencilerin ağaç diktiği alanı ziyaret eden Vali Yurdakul, eline küreği alarak kendiside ağaç dikti. Kurum amirlerinin de ağaç dikerek destek oldukları etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan etkinliğin önemine vurgu yapan Vali Yurdakul, ağaç dikim şenliği gibi etkinliklerle peygamber efendimizi her yerde andıklarını söyledi.

Bitlis’te bu yıl ilk defa düzenlenen bir birinden güzel etkinliklerle peygamber efendimizin kutlu doğum haftasında dolu dolu anıldığını ifade eden Vali Yurdakul, tüm etkinliklerin örnek teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

Kamu kurum amirleri ve öğrencilerin katılımıyla 571 ağaç toprakla buluşturuldu. Düzenlenen etkinliğe Tatvan Kaymakamlığına vekaleten bakan Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın, Tatvan Emniyet Müdürü Hikmet Başer, Tatvan Müftüsü Sebhatullah Kızılşah, Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Beşir Avis ve Tatvan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Kurban, Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA