Mudanya'da Turizmciler Sertifikalarını Aldı

Mudanya Turizm ve Otelciler Birliği Derneğinin müracaatıyla Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen uygulama kapsamında eğitimlere katılan 47 kursiyer, sertifikalarını törenle aldı.

İlçede bir otelde düzenlenen törende, turizm eğitimi sertifikalarını alan 47 kursiyer, 12 gün süren eğitimlerde İstanbul Özyeğin Üniversitesi Prof. Dr. Suavi Ahipaşaoğlu, Marmara Üniversitesi öğretim görevlileri Cüneyt Sadıç ve Şeref Tür ile çok sayıda eğitmenden, çeşitli konularda dersler gördü.

Proje Koordinatörü Tijen Yener, yaptığı açıklamada, projenin amacının, Mudanya'daki turizm ve otel işletmesi sahipleri ve çalışanlarının, turizm sektöründeki son gelişmeleri öğrenmesi ve edindikleri bilgilerle müşterilerine daha iyi hizmet vermesini sağlamak olduğunu bildirdi.

Bu konuyla ilgili BEBKA'ya bir proje sunduklarını ve kabul edildiğini belirten Yener, şunları kaydetti:

"15 bin liralık finansın tamamını, BEBKA karşıladı. Projede bulunan 7 farklı alanda işletme sahipleri, yöneticiler ve çalışanlara eğitimler verildi.

Bu sertifikalar, kursiyerlerin aldıkları bilgileri gösterip, çalışanlar için çeşitli alanlarda bilgilerini kanıtlamalarını sağlarken iş verenlerin ise uluslararası turizm fuarlara katılım ve pazarlama ile ilgili konularda hangi fuarlara katılmaları gerektiği, fuarlara katıldıklarında nasıl bir pazarlama yapıp ne materyaller hazırlayacakları konularında bilgi edinmelerine yardımcı oldu."

Mudanya Turizm ve Otelciler Birliği Derneği Başkanı Akın Esgin ise kursiyerlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, aldıkları sertifikaların iş ve çalışma hayatlarında başarılar getirmesini diledi.

Muhabir: Ömer Bilik / Doğukan Altınay

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA