Konya’da “Büyükşehir Yasası Hazırlık Çalıştayları”

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Büyükşehir Yasası’na Hazırlık Çalıştayları” devam ediyor.

Konya’da “Büyükşehir Yasası Hazırlık Çalıştayları”
Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar ilçelerinin bulunduğu 1. Bölge Toplantısı, Ereğli Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Divan başkanlığını Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göksu’nun yaptığı toplantıya, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ bürokratları, söz konusu ilçe ve ilçelere bağlı beldelerin belediye başkanları, AK Parti ilçe ve belde başkanları, AK Parti il başkan yardımcıları ile il yönetim kurulu üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri katıldı.

İl Başkanı Ahmet Sorgun toplantıda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası’nın 14 Mart 2014 tarihinden itibaren uygulamaya geçeceğini hatırlatarak Konya için 31 ilçenin de önemli olduğunu kaydetti.

30 Mart 2014’ten sonra tüm ilçelerin hizmete doymaya başlayacağını belirten Başkan Sorgun, “Kamu kurum ve kuruluşlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, il genel meclisi üyelerimizle, teşkilatlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, 31 ilçe, 168 belde ve 587 köyümüzle biz birlikte Konya’yız. Onun için yeni dönemi hep birlikte planlayacağız. Dolayısıyla da bizler, o güne kadar elimizden geleni yapacağız ve o gün geldiğinde keşke değil iyi ki demenin rahatlığını ve huzurunu da yine birlikte yaşayacağız. İşte bugün yaptığımız çalışmaların amacı budur” dedi.

Büyükşehir Yasası hakkında değerlendirmelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, başarıyı yakalamadaki yegane gücün birliktelikten geçtiğini söyleyerek Büyükşehir Yasası ile Konya’nın merkezi konumuna gelecek olan ilçelerin yanı sıra belde ve köylerin de Büyükşehir yatırımlarından daha çok yararlanma imkanı bulacağını söyledi.

İl Genel Meclisi’nin bugüne kadar ilçe belde ve köylere yaptığı çalışmaların bir özetini yapan ve yeni dönem hazırlıkları konusundaki görüşlerini dile getiren Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de, Konya İl Genel Meclisi olarak beldelerin, köylerin ve ilçelerin sorunlarına çözüm getirme noktasında ciddi bir uğraş içerisinde olduklarını söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından çalıştay sırasıyla; Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar belediye başkanları ile AK Parti ilçe başkanlarının sunumlarının yapılmasıyla devam etti. Toplantının ikinci kısmı ile dilek ve temenni bölümünde ise programa katılanlar, istişarelerde bulundu.
Kaynak: İHA