Ehli Beyt Tablosunun İndirilmesine Tepki

Tarihi Sinop Alaaddin Camisi'ndeki ehlibeyt tablosunun kaldırılmasına bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Ehli Beyt Tablosunun İndirilmesine Tepki
İl Müftüsü A. Faruk Kuluş, indirilen levhanın tarihi caminin tarihi dokusuna uygun olmadığını savundu.
Irak'ın Necef kentinde bulunan Hazreti Ali Türbesi için seramik ve hat sanatının ekol ismi Yusuf Coşkun Benefşe tarafından yapılan, ancak bölgedeki istikrarsızlık nedeniyle bir türlü Türkiye'den götürülemeyen 2x2.5 metrelik eser 'Ehli Beyt' Sinop Müftüsü Ahmet Faruk Kuluş’un emri ile yerinden sökülerek Alaeddin Camisi'nin minberinin altına konulduğu ileri sürüldü. Olay önceki gün basın yayın kuruluşlarına gönderilen mail ardından ortaya çıktı. 'Kutlu doğum Haftası’nda Ehl-i Beyt Saygısızlığı' başlığıyla basın kuruluşlarına gönderilen mailde, olayın cami cemaati ve Sinoplularca büyük üzüntüye neden olduğu yazıldı.

Bu arada konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan İl Müftüsü Ahmet Faruk Kuluş, Alaaddin Camisi'nin tarihi dokusuna hat tablolarının uygun olmadığını söyledi.

Selçuklu eserlerinde sadeliğin söz konusu olduğunu dile getiren Kuluş, tablonun başka bir camiye de asılabileceğini söyledi.

Kuluş, "Bizim burada farklı bir amacımız yok. Sonuçta başka camilere asılmayanlara dokunmadık. Anadolu Selçuklulara ait camilerde sadelik söz konusu. Alaaddin Camisi'nin duvarlarına çivi çakmamız mümkün değil. Olayı Kutlu Doğum Haftası ile ilişkilendirmek çok yanlış. Aladdin Camisi'nden alıp, başka bir camiye de gönderebiliriz. Bir tane levha astırdığımızda başka insanlarımız da başka levhalar asmak isteyecektir. Çok da hat sanatı olmayan bir özelliği var. Caminin tarihi bir levhası da değil" diye konuştu.

Kaynak: İHA