Çiçek: Kadın-Erkek Eşitliği İçin Dizilerden De İstifade Edilebilir

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, dizilerin kadın-erkek eşitliğinin işlenebileceği önemli enstrümanlar olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun kuruluş yıl dönümü etkinlikleri münasebeti ile düzenlenen törene katıldı.

Meclis Başkanı Çiçek, burada yaptığı konuşmada, töre cinayetlerine değinerek, "Cinayetin her türlüsü kötüdür ama bir de işin içine töre girince sanki toplumun tümünün benimsediği, özümsediği bir töredir de, buna uygun bir işlem yapılıyor, sanki anlayışla karşılanması gereken bir cinayet gibi. Bunlarla ilgili ceza kanunda da önemli düzenlemeler yapıldı."dedi.

Çiçek, kadın- erkek arasındaki fırsat eşitsizliğinin ortadan kalkması için yasal düzenlemelerin yanında zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Çiçek, konuşmasında medya sektörünün bu konuda farkındalık yaratılması için önemli olduğunu aktardı. Dizi filmlerinin Türkiye'nin tanıtımındaki etkisine dikkat çekerek, "Bazı yönlerden olumlu bazı yönlerden olumsuz. Ama nereye gitsek, en az Türkiye’den dört dizinin seyredildiğini yetkili makamlar söylüyor. Artık küresel dünyada yaşadığımıza göre Türkiye’de olup bitenleri sadece biz takip etmiyoruz. Türkiye’de olup bitenlerin farkında sadece biz olmuyoruz. Tüm dünyada bu suretle ülkede ne olup bitiyor, neye nasıl bakılıyor, bununla ilgili bilgi sahibi olunuyor. Şüphesiz bunlar belgesel niteliğinde değildir ama yine de baştan bu kaydı koysanız bile hayatın kendisiymiş gibi bir algı olduğunu da görmemiz lazım. Onun için bu imkandan da istifadeyle, kadın erkek fırsat eşitliğinin, toplumun geleceği için ne kadar önemli olduğunu gösterecek önemli bir enstrümandır." diye konuştu.