"bu Benim Eserim" Çalışmasında Düzce 3 Projeyle Finalde

İlköğretim öğrencilerine yönelik "Bu Benim Eserim" matematik ve fen bilimleri çalışmaları finaline Düzce 3 projeyle katılıyor.

Dikmeli Ortaokulu 8'nci sınıf öğrencileri Ömer Dinç ve Erken Öztürk, Bilim ve Sanat Merkezi 7'nci sınıf öğrencisi Mustafa Eren Işıktaş ve Ceyda Dolapçıoğlu finale kalmaya hak kazandı.

İstanbul bölgesinde toplam 18 bin 510 matematik ve fen bilimleri proje başvurusu arasından finale yükselen 3 proje 7-8 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak final sergisinde Düzce'yi temsil edecek.

-7-19 Yaş Aile Eğitimi Sertifika Töreni-

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, İsmetpaşa İlkokulunda velilere yönelik düzenlenen "7-19 Yaş Aile Eğitimi" programının sertifika törenine katıldı.

İsmetpaşa İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Yılmaz, "Biz birlikte omuz verirsek Türkiye'nin ilk 10'u arasında yer alırız. O günün temellerini bugün siz attınız. Siz gelmezseniz bu projeler hayat bulmaz. İsmetpaşa eğitim kurumları başarıdan başarıya koşuyor. Sahiplenirseniz evlatlarımız layık olduğu yere gelir. Birlikte başaracağız" diye konuştu.

8 haftalık aile eğitimini başarıyla tamamlayan veliler, eğitimin hayatlarında değişmelere neden olduğunu, benzeri kursların çocuk yetiştirmede önem taşıdığını, faaliyetlerin okul bünyesinde devam ettirilmesi gerektiğini dile getirdi.

-"Mesleğimi Tanıyorum" projesi-

Düzce Belediyesi tarafından meslek eğitimine katkı amacıyla geliştirilen "Mesleğimi Tanıyorum" projesi Düzceli yazar İlhan Akın ile devam etti.

Akın, Düzce İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen etkinlikte, mesleğine ilişkin bilgi verdi.

Başarının sırrının insanın kendisini tanıması olduğunu dile getiren Akın, "İnsanın yeteneklerini keşfetmesidir. Bir yazar olarak okumanın yanı sıra yazarlığın da önemli olduğunu vurgulamak isterim" dedi.

Düzce İmam Hatip Lisesi mezunu yazar İlhan Akın, söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Muhabir: Barış Zengin

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA