Bartın’da 'ebelik Haftası' Kutlandı

"Ebelik Haftası" etkinlikleri kapsamında Bartın’da bir program düzenlendi.

Bartın’da 'ebelik Haftası' Kutlandı
Bartın Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinliğe Türkiye Ebeler Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr. Nazan Karaman, Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan Yıldız, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Demir, Bartın Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aslıhan Yılmaz ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Bartın’da ebelik görevi yapan sağlık çalışanlarının hastanelerdeki görevleri sırasında çekilen fotoğraflardan slyat gösterisi izlendi.

Programda bir konuşma yapan Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Orhan Yıldız,” Her zaman kendilerini sevgiyle andığım ebe arkadaşlarımı sizlerin nezrin de tebrik eder ve bundan sonra her zaman maddi ve manevi olarak hak ettiğiniz şartlarda çalışabilmenizi sağlık ve mutlulukla bu işi ifa etmenizi yürekten diliyorum ve gününüzü kutluyorum“ dedi.

Programa misafir olarak katılan Türkiye Ebeler Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr. Nazan Karahan, “Bu meslek işbirlikçi mesleklerle hekim,hemşire, sağlık çalışanlarının hepsi ile beraber ortaklaşa iş birliği içerisinde yapılabilecek bir meslektir.Uluslararası Ebelik Konfederasyonu’nun (ICM) tanımına göre ebe, kadınla işbirliği içerisinde çalışan, gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde gereken tavsiye, bakım ve desteği sunan kendi sorumluluğunda doğumu gerçekleştiren ve yeni doğana bakım sağlayan güvenilir, sorumluluk sahibi sağlık personelidir. Ebenin önemli bir görevi de yalnızca kadın için değil aile ve toplum için sağlık danışmanı ve eğitimcisi olmaktır” dedi.

Karahan ayrıca, ebelik sistemine geçen istenen Norveç modeli hakkında da bilgi verdi.

Öğrenciler tarafından yapılan mini konserden sonra davetlilere ikramda bulunuldu.
Kaynak: İHA