Alan Yönetimi Danışma Kurulunu Yaptı

Avrupa Birliği (AB) Sinop Alan Yönetimi Model Projesi çalışmaları kapsamında 'Alan Yönetimi Danışma Kurulu' 2013 yılının ilk toplantısını Sinop Valiliği'nde yaptı.

Alan Yönetimi Danışma Kurulunu Yaptı
Alan Yönetimi Başkanı Hüsnü Gümüş'ün başkanlığında Kültür ve Turizm Bakanlığı Avrupa Birliği Kültür Komisyonu üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, alan yönetimi ve danışma kurulu üyeleri, turizmciler ile ilgili kurumların yöneticileri katıldı.

2013 yılının ilk toplantısını yaptıklarını belirten Alan Yönetimi Başkanı Hüsnü Gümüş, "Geçen yıl 10 Mayıs'ta yapılan toplantıya ben katılamamıştım. Aradan geçen süre içerisinde yapılanları ve Sinop Alan Yönetimi ile ilgili olarak elde edilen gelişmeleri devamlı izlemekteyiz. Bu konuda bakanlığımızda AB kültürel irtibat noktasında arkadaşlarımız da buradalar. Kendileri gerçekten çok emek sarf ediyorlar. Sinop Alan Yönetimi'nin örnek bir alan yönetimi olması ve çalışmanın öngörülen zamanda gerçekleşmesi için özverili çalıştıklarını biliyorum. Bu arada geçen yıldan bu yana yapılanlar ve elde edilenleri hep birlikte burada paylaşacağız. Sinop Alan yönetimine bildiğiniz gibi gönül vererek başladık. Burada gönüllülükle severek çalışıyoruz" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun'da projenin Sinop'un adeta çehresini değiştireceğini söyledi.

Tosun, "Bildiğiniz gibi 9.2 milyon euroluk Avrupa Birliği tarafından desteklenen kentsel dönüşüm projemiz var. Tarihi cezaevinin kültür kompleksine dönüştürmesi ve diğer kültür varlıklarına yönelik yürütülen bir proje. Alan yönetimi kültür ve danışma kurulu toplantısı. Toplantı sonucunu bakanlığımıza bilgilendireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA