Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı

Ankara'nın Keçiören ilçesinde gecekondu sorununa çözüm getirecek Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli törenle atıldı.

Yıkılan gecekonduların yerine modern konutlar ile içinde hayvanat bahçesi, spor sahaları, gölet, şelale, yüzme havuzu ve saunayı da barındıran dev bir peyzaj alanı inşa edilecek.
Sancaktepe bölgesinde düzenlenen temel atma törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim katıldı.

Törende konuşan Abdülkadir Aksu, AK Parti iktidarının 10.yılını tamamlayarak ustalık dönemine girdiğini belirtirken, "Bizden önceki iktidarların sürekli dile getirdikleri yerel yönetim reformunu AK parti gerçekleştirdi ve Başbakanımızın belediyecilikteki müthiş vizyonu ile yerel yönetim reformu ortaya çıktı." dedi.

Bugün temelini attıkları kentsel dönüşüm projesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Aksu, "Bu güzel hizmetin önce kat maliklerine sonra Keçiören’e ve Ankara’ya hayırlar getirmesini diliyorum. Kentsel dönüşüm projesi ile inşa edilecek modern konutlar ve sosyal donatı alanları Keçiörenli vatandaşların önemli bir ihtiyacını giderecek. Keçiören’i modern, çağdaş yaşanabilir bir kent haline getirmek için gece gündüz çalışan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a da teşekkür ederim. Gerçekten mütevazi bir şekilde çok çalışıyor." diye konuştu.

"RÜYAYI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ"Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile bir rüyayı gerçeğe dönüştürdüklerini ifade etti.

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından Ankara’daki ikinci kentsel dönüşüm projesinin Keçiören’de hayata geçirildiğine dikkat çeken Başkan Ak, "Konut, sadece insanların yaşadığı dört duvar değildir. Yaşam kalitesi olarak da oturulan konutların iyi olması gerekiyor. Projemizin Ankara ve Keçiören için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmalardan sonra Aksu, Ak ve Dirim, temel atma butonuna birlikte basarak inşaatı başlattı. Temel atma töreninin ardından protokol, örnek daireyi gezerek incelemelerde bulundu.