Yozgat’ta Doktorlar İş Bıraktı

Yozgat’ta Uzman Hekimler Derneği (UHD) üyeleri, sağlık çalışanlarının uğradığı sözel veya fiziksel şiddete karşı bir günlüğüne iş bıraktı.

Yozgat’ta Doktorlar İş Bıraktı
UHD adına Yozgat Devlet Hastanesi önünde bir açıklama yapan dahiliye uzmanı Dr. Arif Yücel, Op. Dr. Ersin Arslan'ın 17 Nisan 2012 tarihinde hunharca katledildiğini belirterek, “Bu olay Türk tıp tarihi için kara bir leke olarak anılacaktır. Sevgili meslektaşımızın acısını uzman hekimler derneği olarak ilk gün gibi hissediyoruz” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin olağan görülmeye başlandığını ifade eden Dr. Yücel, “Toplumun en müstesna kişileri olarak kabul edilirken hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalan ve hatta öldürülen hekimlerin bu duruma düşmeleri hem hekimleri hem de sağduyulu halkımızı endişeye sevk etmektedir. Bizler için her sağlık çalışanının ve her hastamızın can güvenliği çok değerlidir. Sağlık çalışanlarının uğradığı sözel veya fiziksel şiddet, artık toplum tarafından kanıksanarak olağan görülmeye başlanmıştır. Çoğu zaman hekim arkadaşımız bu şiddet olaylarını tasvip eden hasta veya hasta yakını ile karşılaşmış, ‘Siz bunu zaten hak ediyorsunuz’ cümlesini duymuştur. Mevcut sağlık hizmet sisteminden kaynaklanan bu durumun sonucu olarak kaybettiğimiz merhum Op. Dr. Ersin Arslan’ı anmak ve bu durumun düzeltilmesi amacıyla bugün iş bırakıyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı Türk Ceza Kanunu’nda değişiklikler yapılmasını ve hızlı, etkili ve caydırıcı bir yargılanma sürecinin işletilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Doktorlar alkışlarla hastanenin önünden ayrıldı .
Kaynak: İHA