Vali Karaloğlu, Tarsim Toplantısı'na Katıldı

Vali Münir Karaloğlu, Tarım Sigortaları Havuzu bilgilendirme toplantısına katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün Devlet Destekli Tarım Sigortaları'nın tanıtımı ve yaygınlaştırılması ile ilgili yaptığı TARSİM Toplantısı, Van Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Van merkeze bağlı muhtarlar, ziraat odası ve ilgili kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıya konuşan Vali Karaloğlu, doğal afetlere açık bir il olan Van'da, hayvansal ve bitkisel üretim yapan çiftçilerin, mutlaka tarım sigortası yaptırması gerektiğini söyledi.

Vali Karaloğlu, bulundukları yerlerde birer kanaat önderi olan muhtarların önce kendilerinin sigorta yaptırmasını, daha sonra da vatandaşı yönlendirmesini istedi.

Çiftçilerin ödediği poliçe bedellerinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığını belirten Karaloğlu, çiftçinin karşılaştığı bir doğal afette "nerede benim sigortam" diyebileceğini ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner ve TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, TARSİM ile ilgili birer sunum yaptı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van Ticaret Borsası Başkanı Feridun Irak, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destek Kurumu İl Koordinatörü Necip Özgökçe de katıldı.

Muhabir: Necat Hasar

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA