Vali Ayvaz Açıklaması

Mardin Belediyesi'nce arsası hibe edilen alanda kurulan Mardin Barosu Avukat Evi ve Hizmet Binası törenle hizmete girdi.

13 Mart Mahallesi'nde kurulan hizmet binasının açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Turhan Ayvaz, bir ülkenin kalkınmışlık göstergesinin, eğitim, sağlık ve güvenlik alanlarındaki gelişmişlik düzeyine bağlı olduğunu belirterek, "Türkiye'de bu alanlarda çok gelişmeler yaşanmaktadır. Güvenlik açısından da şu çözüm süreci ile inşallah o beladan da kurtulacağız. Önümüz tamamen açılacak" dedi.

Türkiye'de adalet alanında batı ülkelerinden daha ileri bir seviyeye ulaştıklarını ifade eden Ayvaz, şunları söyledi:

"Kanunlarımız o kadar mükemmel yapılmış ki önce biz batıdan malum taklit etmişiz. Onu geliştirmiş en güzel seviyesine çıkarmışız. Özellikle batı ülkelerinde yaşayan arkadaşlarımız görmüşlerdir. Biz oradaki sistemi de inceledik. İnsanlara olan davranışlar, yaşadıkları yer, cezaevleri vesaire karşılaştığımız zaman hakim önüne çıkarılıncaya kadar bir suçlunun sanki işkence görür halde geldiğini biz bizzat orada bulunduğumuz sürede gördük. Bizde öyle şeyler yok. Adalet alanında biz batı ülkelerinden daha da ileride sayılabiliriz."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar da avukatlık mesleğinin çok önemli olduğunu kaydederek, "Bu binanın gerçekleşmesinde bir hayal var. Biz yönetim olarak yola çıktığımız zaman bir hayalimiz vardı. Barolarımızı bu tür tesislere kavuşturmak gibi bir rüyamız vardı. Yaklaşık 40 baromuza böyle bir tesis kazandırdık" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ise açılan hizmet binasının arsasının Mardin Belediyesi'ne ait olduğunu anlatarak, şöyle dedi:

"Mardin Belediye Meclisi üyeleri buranın baroya tahsis edilmesi ile ilgili karar aldı. Bununla ilgili barodan kira da alıyoruz. Netice itibariyle yapılan iş hukuka uygun. Biz hukuka bakarız. Ama maalesef hukuku tanımayan kaba güçle bazı şeyleri yapmaya çalışan, provokatörlük yapmaya çalışarak bir tür sonuç alınmaya çalışılıyor. Ama kimse kusura bakmasın. Türkiye eski Türkiye değildir. Türkiye hukuk devleti olma yolunda ciddi bir yere geldi."

Bu arada açılış öncesi tören alanına gelen ve arsanın babasına ait olduğunu öne süren Zübeyir Aksin, kendisine "Hizmet binasına babanızın ismi verilecek" denildiğini ancak bunun yapılmadığını ileri sürerek tepki gösterdi.

Muhabir: İbrahim Sincar / İbrahim Yakut

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA