Üniversite Adayları Başakşehir’de Buluştu

Başakşehir Üniversite Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF), üniversite adayı öğrencilerin meslek seçimi ve okul tercihlerinde yardımcı olmak amacıyla bugün başladı.

Üniversite Adayları Başakşehir’de Buluştu
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, öğrencilerin bilgi almak için üniversiteleri gezdiklerini ancak bu fuar sayesinde tanıtımın ayaklarına geldiğini söyledi.

Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen BÜTEF, üniversite adayı öğrencilerin yoğun ilgisi ile başladı.

Başakpazar Fuar ve Sergi Alanı’nda düzenlenen fuarda üniversite stantlarının yanı sıra bir çok eğitim kurumu da yer aldı. Fuara, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, eğitimciler, medya ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Fuara gelen gelen öğrenciler, üniversite ve bölüm tercihlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği, nasıl burs alabileceklerini gibi konularda stantlarını gezerek bilgi aldı.Üniversite tercihlerinde kolaylık sağlanması için bu fuarı düzenlediklerini anlatan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Üniversiteye hazırlanan öğrencilerinin meslek seçimleri, sınav hazırlıkları ve okul seçimleri için çeşitli alternatifler sunmak istedik. Bu yüzden ilçe sınırları ve dışında faaliyet gösteren eğitim kurumlarının yaptığı çalışmalarının tanıtımı amacı ile de bu fuarı düzenledik. Fuara, okulların yanı sıra sanat ve meslek kursları da katıldı ayrıca bu bizi çok mutlu etti.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminden sonra Başkan Uysal ve beraberinde ki heyet, bütün stantları dolaşarak üniversitelerin öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar hakkında bilgiler aldı.Stantları gezen 12. Sınıf öğrencisi Berk Kırca, “Buraya üniversiteler hakkında bilgiler almaya geldim. Kendimize çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Burada bütün vakıf ve özel üniversiteler stant açtı. Bu yüzden Başakşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitelerin görevlileri ise fuarda öğrencilere sunmuş olduğumuz imkanlar hakkında bilgi verdiklerini aktardı .