Sarayönü Müftülüğünden Kutlu Doğum Programı

Kutlu Doğum Haftası Sarayönü Müftülüğü tarafından düzenlenen programlarla kutlandı.

Sarayönü Belediyesi Düğün Salonu'nda organize edilen programda konuşan Sarayönü Müftüsü Hüseyin Ergen, ''Yaratılışı onurlu olan insanın, yaşamını da onurlu geçirebilmesi için, alemlere rahmet olan peygamberimizi kılavuz edinmesi gerekir'' ifadelerini kullandı.

Programa konuşmacı olarak ise Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Çalış davet edildi.

Etkinlikte, Kaymakam Kemal Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Güney, Siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, din görevlileri ile vatandaşlar yer aldı.

Daha sonra konferans için davet edilen Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Çalış, ''İnsan onuru her şeyden önce gelir. Biz mahlukatlar için en onurlu şekilde yaratıldık ve O Nur'la onurlandık. İnsan neden gücü olduğu halde zulmetmez, neden kısa yolsan binlerce liraya sahip olmak varken, alın terini tercih eder, neden makamını mevkisini kullanarak karşısındaki ezmez- Onurlu olmak için'' dedi.

Konferansın ardından salonun ışıkları sönerken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Kutlu Doğum Haftası ile ilgili sinevizyonun gösterimi yapıldı.

Gösterimin ardından program tamamlanırken, misafirlere Kutlu Doğum ikramı çerçevesinde salep ikram edildi.

Muhabir: Ahmet Turan

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA