Dr. Ersin Arslan Sakarya’da Anıldı

Geçtiğimiz yıl 17 Nisan’da, Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın anısına Sakarya Aile Hekimleri Derneği üyeleri, doktorların ve sağlık çalışanlarının da destek verdiği bir anma programı yaparak, sağlıkta şiddetin son bulması çağrısında bulundu.

Dr. Ersin Arslan Sakarya’da Anıldı
Sakarya kent meydanında yapılan program öncesi konuşan Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Rıdvan Karagöz, “Bugün 17 Nisan... Gaziantep’te bir hasta yakınının usulsüz isteğini yerine getirmediği için şehit edilen Dr. Ersin Arslan adına Türkiye genelinde birçok eylem yapılıyor. Biz de burada eş zamanlı olarak bir eylem yaparak basın açıklamasında bulunacağız” dedi.

Şiddetin günümüzde çok fazla olduğunu, özellikle sağlıkta fazlaca olduğunu kaydeden Karagöz, “Bizler hastalarımızın can sağlığı için elimizden geldiğince uğraşıyoruz, didiniyoruz ama maalesef bunun karşılığını alamıyoruz. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi hastaların usulsüz istekleri ve bizim üstlerimizin maalesef bu konuda yeterli kanunları çıkaramaması. Hastalarımız ceza alıyor fakat cezaları erteleniyor. Dolayısıyla biz dokunulabilir bir hale geliyoruz. Biz o yüzden sağlık çalışanlarına şiddetin bir cezasının olmasını ve bunun da bir yaptırım şeklinde uygulanmasını iddia ediyoruz” şeklinde konuştu.

Birçok ilde bu tip etkinliklerin yapıldığına dikkat çeken Karagöz, “Herkes kendine göre farklı uygulamalar içinde fakat hedefimiz aynı. Bizler sağlıkta çalışanların zarar görmesinin en aza indirilmesini istiyoruz. Biz çünkü sizler için varız” diye konuştu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Dr. Rıdvan Karagöz’ün okuduğu basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: “Son yıllarda hızını devamlı artıran şiddetin ne ilk, ne de son kurbanıydı. Ölümünden sonra hiçbir şey değişmedi. Her geçen gün yeni şiddet olaylarına maruz kaldı sağlık çalışanları. Her geçen gün darp edildiler, her geçen gün sözel ve fiziksel tacize uğradılar. Her geçen gün öldüler. Şiddetin önlenmesi için verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Sağlık çalışanları her geçen gün biraz daha kaybediyorlar umutlarını. Her geçen gün eksiliyorlar. Kaybediyorlar motivasyonlarını. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkmasını bekliyorlar. Ersin’in katledildiği günün yıldönümünde, 17 Nisan’da şehitlerimiz için buradayız. Şiddete karşı omuz omuza verdik, bir halka oluşturduk. Oluşturduğumuz sevgi halkası belki koruyabilir bizleri. Koruyamazsa bile, en azından bir umut verir geride kalanlara. Şiddete karşı oluşturduğumuz halkamızı güçlendirmek için tüm Sakarya halkını, sağlık çalışanlarına destek vermeye davet ediyoruz. 'Sağlıkta şiddet olmaz, şiddet varsa sağlık olmaz' diyerek yola çıktık. Sakarya halkının da desteği ile sağlık hizmetini en güzel bir şekilde sunabilmeyi hedefliyoruz. Sağlık hepimiz için gerekli, insan onuru da.” Basın açıklaması sonrası doktorlar ve sağlık çalışanları, alkışlarla meydandan ayrıldı .
Kaynak: İHA