Doktorlar Bir Günlük İş Bıraktı

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek için Türkiye genelinde bir çok ilde yapılan iş bırakma eylemine Şanlıurfa’daki doktorlar da katıldı.

Doktorlar Bir Günlük İş Bıraktı
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde doktorlar,“ Sağlıkta Şiddete Son” eylemi yaptı. Slogan ve alkışlarla başlayan basın açıklamasında konuşan Şanlıurfa Tabip Odası Sekreteri Dr. Ali Suat Erkoç, “Bugün Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından hayatına son verilen meslektaşımız Dr. Ersin Aslan’ı kaybedeli tam 1 yıl oldu. Sağlıkta şiddette bir simge haline gelen Dr. Ersin Aslan’ı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Biz hekimler ve diğer sağlık çalışanları bu süre içinde sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının sona ermesi için çok geniş katılımlı toplantılar, çalıştaylar yaptık. Önerilerimizi başta sağlık ve adalet bakanlığı olmak üzere ilgili kurumlara ilettik. Buna rağmen halen gerekli tedbirlerin alınmadığını görmekteyiz. Yakın zamanda Adana Numune ve Araştırma Hastanesi’nde bir kadın doktora bıçaklı saldırıda bulunanlara verilen 11 ve 9 yıllık hapis cezaları umut vericidir ama yeterli değildir. Biz şiddete maruz kalan sağlık çalışanları olarak yargının daha hızlı ve caydırıcı tedbirler almasını istiyoruz. Bu sorun çözümündeki en önemli aşamalarından biri olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Erkoç, “Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak gittikçe ağırlaşan iş yüküne, özel sektörde güvencesiz çalıştırılmaya, keyfi görevlendirmelere, gittikçe artan itibarsızlaştırmaya rağmen görevimizi her zamankinden daha iyi yapmaya çalışıyoruz. Bizler hekimlerin huzurlu bir sağlık hizmeti sunduğunu ve hastalarında nitelikli bir hizmet aldığı bir ortamda çalışmak istiyoruz. Bizler 'Sağlıkta Şiddete Son' diyoruz, yeni Ersin’ler ölmesin istiyoruz“ dedi.

Kaynak: İHA