Almanya'da Posta Kutuları Boş Kalacak

Alman Posta İşletmesi Deutsche Post’un çalışanları bugün ülke genelinde greve başladı.

Başkent Berlin’de bugün 500 postacı gün boyunca posta dağıtmayacak. Ver.di sendikası sözcüsü Benita Ungerin açıklamasına göre bu yüzden Almaya genelinde bugün 1 milyonu aşkın mektup ve paket sahiplerine ulaştırılmayacak. Unger; Berlin, Hamburg ve Köln şehirlerinde de protesto yürüyüşlerinin gerçekleştirileceğini duyurdu. 25 Nisan’da ver.di sendikası ve posta işletmesi sorumluları yeniden bir araya gelip talepler hakkında görüşmelere devam edecek. “Bu toplantıya kadar değişik eyaletlerde grevler gerçekleştireceğiz.” diyen Unger, sendikanın posta şirketinden çalışanlar için yüzde 6 zam istediğini söyledi.

Maaşı yüzde 6’lık zamla 140 Euro artmayanlara bu miktarın verilmesi de sendikanın talepleri arasında. Sendika adına görüşmeleri sürdüren Andrea Kocsis geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirdikleri ikinci görüşmeden bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Kocsis, “Bu yüzden 25 Nisan’a kadar Almanya’nın bütün eyaletlerinde sıra sıra grev yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Kocsis, bu grevlerin karşı tarafa taleplerinden vazgeçmeyeceklerinin bir belirtisi olduğunu dile getirdi. Deutsche Post ise grev günlerindeki yaşanacak aksamalardan halkın en az seviyede etkilenmesini hedeflediklerini kaydetti.