Suşehri İlçesinde Program Düzenlendi

Suşehri'de Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

İlçede bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Kuran-ı Kerim okundu.

İlçe Müftüsü Bekir Civriz, yaptığı konuşmada, programa iştiraklerinden ötürü katılımcılara teşekkür etti. Toplumda kadınların şiddet gördüğüne değinen Civriz, "Töre cinayetleri adı altında kız çocukları öldürülüyor. Toplumun temeli aile sallanıyor. Boşanmalar artıyor. Gayri meşru hayat ve cinayetler çoğalıyor. Çocuklar öldürülüyor. İçki yüzünden nice aile ocakları yakılıyor. İçki ve uyuşturucuya bulaşanlar çok ve gençler gittikçe artıyor. İntiharlar çoğalıyor" diye konuştu.

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ise İslam'da ailenin önemine dikkati çekerek, "Mutluluk nikahın gölgesindedir. Mutluluğun sırrı vaktinde yuva kurulmasıdır. Nikah dışında mutluluk yoktur. Sadece bu dünyada mutlu olmak yetmez, toprağın altını da düşünmek lazım ve buna göre muhasebemizi iyi yapmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, hafta dolayısıyla düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral ve Belediye Başkanı Sedat Sel tarafından verildi.

Muhabir: Faruk Kara / Merve Topuz

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA