Makü'de Çocuk Üniversitesi Açıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Çocuk Üniversitesi'nin kurulduğunu söyledi.

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu yaz eğitime başlıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin boş zamanlarında MAKÜ akademisyenleri ile birlikte MAKÜ laboratuvarlarında deney yapabilecek, hobi olarak istediği konuyu öğrenecek. MAKÜ Rektörlük Senato Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Rektör Saatcı, Çocuk Üniversitesi ile çocuklara daha geniş ufuk kazandıracaklarını bildirdi. Öğrencilerin, yarıyıl ve yaz tatillerini MAKÜ’de eğitim alarak en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten Prof. Saatcı, “Burdur, bir eğitim şehridir. Biz de bir değerlendirme yapıp, üniversitemizin birikimini şehirde nasıl paylaşırız ve bunun sonucunda çocuk üniversitesi diye bir kavram ortaya çıktı. Çocuk Üniversitesi'ni şu anda kurduk, faaliyetlerimiz de yaz sezonunda yaz okulu olarak başlayacak. Çocuk Üniversitesi bölgedeki hiçbir üniversitede yok.” dedi.

Çocuk Üniversitesi hakkında bilgi veren MAKÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdal Taşlıdere ise şunları söyledi: “7 yaşından gün almış ve 18 yaşını doldurmamış bireyler Çocuk Üniversitesi'nde eğitim alabilecek. Çocuk Üniversitesi ile çocuklar kendini keşfedecek, alan ve yeteneklerini geliştirecek, bilim, sanat ve spor insanları olma yolunda aşama kat edecekler.”