Etso'dan Kutlu Doğum Pilavı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sanayi Sitesi Camii'nde 2 bin vatandaşa kutlu doğum pilavı ikram edilerek gül dağıtıldı.

Etso'dan Kutlu Doğum Pilavı
Programa Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, ETSO Meclis Başkanı Nuri Önal, İl Müftüsü Peyami Güngör, ETSO meclis ve yönetim kurulu üyeleriyle, sanayi sitesi esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ETSO üyesi ve sanayi sitesi esnafı Mehmet Turhan’ın organize ettiği etkinlik kapsamında yaklaşık 2 bin kişiye kavurma, pilav ikram edilerek gül dağıtıldı. Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Peyami Güngör; Kutlu Doğum Haftası’nın amacının Allah Resulü’nü tanımak ve tanıtmak olduğunu ifade ederek, “O’nun kıyamet gününde şefaatine mazhar olabilmek için tanımak gerekmektedir. Kutlu Doğum Haftası’nın temel amacı budur” dedi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ ise yaptığı açıklamada odalarının 4 yıldan beri geleneksel hale getirmiş olduğu ‘Kutlu Doğum Pilavı’ etkinliğinin devam ettiğini belirtti.

Şekerdağ, "Yüce dinimizi ve sevgili Peygamber efendimizi anlamak ve onu bir çok etkinlik ve faaliyetlerle yaşamak için il müftülüğümüzle koordineli bir şekilde kutlu doğum etkinliklerine katılıyoruz. Geleneksel hale getirmiş olduğumuz bu yıl ki etkinliklerin en güzel hizmetlerinden biri de Türkiye Diyanet Vakfı tarafında hazırlanan ‘Hz. Peygamber ve İnsan Hakları’ adlı yayının hazırlanmış olmasıdır. Odamız tarafından sponsor olunan bu yayın ilimizde 5 bin adet ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Kalıcı olan bu yayın insanlara çok önemli mesajlar ve bilgiler taşıyacaktır. Bu vesileyle tüm halkımızın ve üyelerimizin bir kez daha Kutlu Doğum Haftası'nı kutuluyorum” diye konuştu.

Program daha sonra yapılan duanın ardından il protokolü tarafından vatandaşlara pilav ikramı ve gül dağıtımı ile devam etti .
Kaynak: İHA