Başkan Ünlü, Minsk Fuarını Değerlendirdi

Marmaris Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, 8-13 Nisan 2013 tarihleri arasında Belarus'un Başkenti Minsk’de gerçekleşen Uluslararası Turizm Fuarını değerlendirdi.

Başkan Ünlü, Minsk Fuarını Değerlendirdi
Fuar hakkında bilgi veren Başkan Ünlü, her geçen yıl Belarus’tan ülkemize gelen turist sayısının arttığını, bu sene 200 bin civarında turistin geleceğini ve Marmaris Bölgesine de 6 bin civarında Belarus vatandaşının gelmesinin beklendiğini açıkladı.

Başkan Muhammet Ünlü, “Türkiye Belarus’un Başkenti Minsk’te yapılan Uluslararası Turizm Fuarına düzenli olarak katılıyor. Bu sene de biz Marmaris Bölgesini temsilen katıldık. 60 metrekarelik Türkiye standında Marmaris, Kuşadası ve Kemer stantları vardı. Gösterilen ilgi hayli yüksekti. Burada tur operatörleri ve yetkililerle yaptığımız temaslarda en önemli sorunun uçak olduğunu tespit ettik. Çünkü Minsk ten sadece Antalya’ya Charter uçuşları var. Bir turistin Dalaman’a gelmesi için ya Kiev ya da Moskova’dan uçması gerekiyor. 2012 yılında Belarus’tan ülkemize 150 bin turist gelmiş. Bu sene öngörülen rakam 200 bin civarında. Marmaris Bölgesine ise 6 bin civarında turist gelmesi bekleniyor. Fuarda Moskova Kültür ve Turizm Müşaviri Celal Kılıç ile de temaslarda bulunarak bu sene Antalya’ya Minsk’ten direk 20 Charter uçuşu, 1 Dalaman ve 3 Kuşadası uçuşunun gerçekleşeceğini belirtti.

Ben inanıyorum ki uçak sorunu çözülürse bölgemize şu andaki rakamdan çok daha fazla Belarus Vatandaşı turist olarak gelir” dedi.

Kaynak: İHA