Türkoğlu'nda "kutsal Emanetler Sergisi"

Türkoğlu ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Kutsal Emanetler Sergisi"nin açılışı yapıldı.

İlçe Müftüsü Hacı Bilal Polat, 23 Nisan Sosyal Tesislerinde düzenlenen programda, hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

Kaymakam Akkoyun ise ilçede yaşanan birlik, beraberlik ve kardeşliğin ülkenin her köşesinde görmeyi ve duymayı istediklerini vurguladı.

Belediye Başkanı Mustafa Taşhan ise toplumsal yaşamın, birlik, beraberlik, refah ve mutluluğun, sevginin, paylaşmanın sembolü olduğunu söyledi.

Programda, Kur'an-ı Kerim okundu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Konuşmaların ardından "Kutsal Emanetler Sergisi"nin açılışı yapıldı.

-Elbistan'da işçi yevmiyeleri ve tarla sürüm fiyatı

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, 2013 yılı işçi yevmiyeleri ile tarla sürüm ücretinin belirlendiğini bildirdi.

Bulut, yaptığı açıklamada, tarım işçilerinin tam gün çalışma ücretinin 28 TL olarak tespit edildiğini, tarla sürüm ücretinin de dönüm başı 19 TL olduğunu kaydetti.

Yaşı 16'dan küçük olanların çalıştırılmayacağını vurgulayan Bulut, çiftçilerin belirlenen ücret kriterlerine uyma zorunluluğu olduğunu aktardı.

-Belediyeden okullara çevre düzenlemesi

Şekeroba Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güneş, okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olduklarını belirtti.

Gündeş, yaptığı açıklamada, Göllühöyük köyü ilkokulun bahçesinde başlatılan çalışmanın tamamlandığını ifade etti.

Eğitimde başarının desteklenmesi gerektiğini aktaran Gündeş, "Öğrencilerimize daha güzel ortamlarda eğitim verilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu amaçla okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesine yardımcı oluyoruz" dedi.

Muhabir: İzzet Mazı-Kenan Arayıcı

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA