Kutlu Doğum Etkinliğinde İzdiham

Sivas'ın Yıldızeli İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan Kutlu Doğum haftası programında izdiham yaşandı.

Kutlu Doğum Etkinliğinde İzdiham
Yıldızeli Spor Salonu'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Okunan Kuran-ı Kerim’in ardından ilçe müftüsü Cabir Çelik açılış konuşması yaptı ve programa olan yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan programın düzenlemiş olduğu 300 kişilik salona yaklaşık 3 bin kişi gelince salonda izdiham yaşandı. Çok sayıda vatandaş yere oturarak programı izlemek zorunda kaldı. Salona sığmayan diğer katılımcılar ise kapıdan geri döndü.

Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii İmam Hatibi Süleyman Karyağdı Naat-ı şerifi okudu. Okunan natın ardından Sivas Meydan Camii İmam Hatibi Ahmet Şimşek ve Yıldızeli Kemankeş Kara Mustafa Paşa Cami Müezzini Miktat Çiftçi tarafından Medine Ezanı okundu. Programda Peygamber Efendimizin örnek hayatından kısa notlar aktarıldı.

Ardından Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse “Peygamberimiz ve insan onuru” konulu konferans verdi. Konferansın ardından plaket ve ödül töreni yapıldı. Yıldızeli Eğitim-Birsen tarafından düzenlenen “Peygamber Efendimize Mektup ve Şiir” yarışmasında dereceye girenlere Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, ödüllerini verdi. Ödül töreninin ardından Kuran-ı kerim okuma Dünya birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Hafız Ahmet Kodal ve Hafız Ahmet Tayyar Kuran-ı Kerim okuyarak dinleyicilere huzur dolu “Peygamber sevgisini ve coşkusunu burada bu izdihamla görmekten dolayı memnuniyetlerimi dile getiriyorum” dedi.

Okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Güneşdoğdu ilahi konseri verdi.Konserin ardından hayranlarıyla fotoğraf çektirdi. Güneşdoğdu ayrıca programa emeği geçen herkese teşekkür etti.Program hediye çekilişiyle birlikte sona erdi.

Programa Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Selim Baş, Müftü Cabir Çelik, Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse, Kuran-ı Kerim okuma dünya brincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Hafız Ahmet Kodal ve Hafız Ahmet Tayyar, Ak Parti İlçe başkanı Zahid Doğan ve çok sayıda davetli katıldı .
Kaynak: İHA