Güven: Diyarbakır Halkının Desteğiyle Türkiye Birincisi Olduk

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’nün halkın desteği sayesinde Türkiye genelinde birincilik ödülünü kazandığını söyledi.

Birinciliği Diyarbakır halkına armağan ettiğini belirten Güven, “Halkımız bu desteği vermese, gönlünü açmasa biz bu birinciliği alamayız.” dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, bölgede yaptığı çalışmalar sayesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından birinci seçildi. Toplum Destekli Polis(TDP) Şube Müdürü İsmail Güneş, şubenin toplumla birlikte harekete ederek geliştiğini söyledi.

Bu mantıkla hareket eden şubenin özel ödüle layık görüldüğünü dile getiren Güneş, bu başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Kürtçe olarak gazetecilere ‘hoş geldiniz’ diyen Emniyet Müdürü Güven, toplum destekli polisliğin ilk olarak Amerika’da başlatıldığını söyledi.

Türkiye’de bunun biraz format değiştirerek hayata geçirildiğini ifade eden Güven, toplum destekli polisliğin ülkede suçun önlenmesi amacıyla faaliyetler yürüttüğünü belirtti.

Güven, “Temiz steril bir toplum oluşturmak amacıyla arkadaşlarımız gönüllerini koymuşlar. Beklide dünyadaki toplum destekli polisliğin ötesinde bir anlayışla aydınlık gelecek sloganıyla hizmet veriyorlar.” dedi.

Başarılarını vatandaşın desteğine borçlu olduklarını ifade eden Güven konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu Diyarbakır halkının başarısıdır. Bu desteği vermeseler, gönüllerini açmasalar biz bu birinciliği alamazdık. Kendilerine hizmet etmekten onur duyduğumuz bu kadim şehrin güzel insanları bizi desteklediler, faaliyetlerimize katıldılar, çocuklarını gönderdiler. Biz de onların desteği sayesinde Türkiye birinciliğini almış olduk. Desteklerini esirgemeyen Diyarbakırlılara en kalbi duygularla şükranlarımı arz ediyorum.”Konuşmanın ardından Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verilen birincilik ödülü Emniyet Müdürü Güven'e takdim edildi. Güven, Diyarbakır Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.