Canlar Nazım’da “birlik” Oldu

Cem Vakfı Ankara Şubesi tarafından düzenlenen Nevruz ve Hızır İlyas Birlik Cem’i, Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Canlar Nazım’da “birlik” Oldu
Törene, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç,Karaşar Belediye Başkanı Ali Özdamar, Cem Vakfı yöneticileri ve birçok vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan vakfın Ankara Şubesi Başkanı Şahin Akıncı, “Bütün konuklarımızı Ehl-i Beyt’in sevgisiyle selamlıyorum. Sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi ve desteklerinden dolayı Fethi Yaşar’a teşekkür etti.

Fethi Yaşar da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sizlerle bir arada burada olmaktan, Cem’inizin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Allah birdir ama ona giden yolda farklı patikalar vardır. Allah’ın emirleri hepimiz için aynıdır. Yaradan kamil insan olmamızı emreder. Alevi vatandaşlarımız, Hz. Ali’nin ve Atatürk’ün ilme ve bilime verdiği değeri düstur edinmişler ve bu yolda kararlılıkla yürümektedirler. Bizlerin ayrısı gayrısı olmamalı." Sosyal demokrat bir belediye başkanı olduğunu anlatan Yaşar, şöyle konuştu: "Bütün vatandaşlarımıza karşı eşit ve adil hizmet götürmeyi amaç edindim. Belediye faaliyetlerimizi de insan odaklı yürütüyoruz. Irkına, inancına, mezhebine, partisine bakmadan hizmet etmeye çalışıyoruz.” Konuşmasının sonunda inşaatı devam eden Batıkent Sağlık ve Kültür Merkezi içinde yer alan cem evinin birkaç aya kadar açılışını yapacaklarını da belirten Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün zorluklara rağmen Cem Evimizde sona yaklaştık. Ümit ediyorum ki bir sonraki cemi Batıkent Cem Evi'nde yapacağız.” Mersiyeler ve duaların okunduğu cem töreninde duygusal anlar yaşanırken, cem sonrası konuklara lokma servisi yapıldı .
Kaynak: İHA