Buca’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenlikleri Başladı

Buca’da ilki geçen yıl düzenlenen Oyun Sokağı eğlenceleri bu yıl 6 ayrı mahallede düzenleniyor.

Buca’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenlikleri Başladı
Şenlikler Yenigün mahallesi Parkı yanında kurulan Oyun Sokağı’nda başlatılırken, minikler birbirinden ilginç şovları izledi, duvarları boyadı, resim yaptı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın ilçeye kazandırdığı ilkler arasında yer alan “Oyun Sokağı” uygulaması bu yıl genişletildi. Buca Lisesi Mezunları Derneği ve Buca Belediyesi’nin projelendirdiği ve Vali Rahmi Bey Mahallesi’nde ilk kez düzenlenen oyun sokakları bu yıl 6 ayrı mahalleye yayıldı. Yenigün ve Vali Rahmi Bey Mahallesi’nde 23 Nisan Çocuk Bayramı’na start verilirken, Buca Belediye Başkan Vekili Hüsnü Kaya, Başkan Ercan Tatı’nın özellikle çocuklar ve okullar konusunda hassasiyetini dile getirdi. Kaya, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Bayramı’nın gelecekte Cumhuriyet’i koruyacak ve yüceltecek çocukların iyi yetişmesi ile mümkün olacağını da kaydetti, “Bizler geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yönelik hizmetlerimizi en üstte tutuyoruz” dedi.

Başkan Yardımcıları Suat Nezir ve Muzaffer Kater’in de katıldığı eğlencelere Ali Kuşçu İlkokulu Bando takımı da neşe katarken, Tahtabacak ve palyaçolar ve tiyatro eğlenceleri ilgi çekti. Çocuklar resim yapıp, duvarlara boyadıkları ellerini basarken, velileri ile birlikte gün boyu eğlendi.

Vali Rahmi Bey Mahallesi’ndeki törende konuşan Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya çocuklar için yarattığı alanlardan dolayı teşekkür etti. Yurdanur, Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği çocuklar ve gençlere yönelik çalışmaların her türlü tekdirin üzerinde olduğunu kaydetti.

23 Nisan’a kadar sürecek şenlikler Yenigün, Seyhan, Çamlıkule, Menderes, Gaziler ve Vali Rahmi Bey Mahallelerinde sihirbaz, tahtabacak, masal kahramanları, uzay çadırı, komedi şovlar ve oyunlar sahnelenecek. Pamuk helva, elma şekerlerinin dağıtılacağı şenliklerde çocuklar resim yapıp, seksek oynayacak. MUTLU ÇOCUKLAR Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, geçen yıl başlatılan 2. Oyun Sokağı etkinliklerinin çocukların güvenli alanlarda dilediğinde eğlenmelerini amaçladığını söyledi.

Başkan Tatı, “Bizlerin çocuklukları sokaklarda oyun oynayarak geçti. Ancak, şimdi kalabalıklar, trafik ve birçok unsur çocukların sokaklarda rahat oynayamamasına neden oluyor. Geçtiğimiz yıl çocuklarımız kadar büyüklerimizden de destek aldığımız projeyi Buca geneline yaymak için 5 sokak daha düzenledik” diye konuştu.

Kaynak: İHA