Anlaşma Sonrası Yemekte Buluştular

Kütahya Belediyesi'nde çalışan işçilerin 28. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasının ardından, Belediye Başkanı Mustafa İça, sendika üyeleri ve işçileri ile bir araya geldi.

Anlaşma Sonrası Yemekte Buluştular
Düzenlenen programa, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol, Belediye İş Sendikası Başkanı Alaattin Özçallı ve üyeleri, Maden İş Sendikası Başkanı Ahmet Ateş, Çimse İş Sendikası Başkanı Sadettin Ay, Maden İş Sendikası Eski Başkanı Zekeriya Dağcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Yiğit ve belediye daire müdürleri katıldı.

Belediye İş Sendikası Başkanı Alaattin Özçallı, "Öncelikle düzenlenen bu yemeğe katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırdınız. Kütahya’mızda Belediye Başkanımız Mustafa İça, Başkan Yardımcımız ve daire müdürlerimizle birlikte örnek olabilecek, dayanışma içerisinde bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Bu yemeği işçi arkadaşlarımız memnuniyetlerini dile getirmek için düzenlemiştir. Biz işçi arkadaşlarımız adına minnet duyuyoruz ”dedi.

Toplu iş görüşmelerinin sonuçlandığını belirterek personele borcu olmayan bir belediye olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mustafa İça, "Öncelikle birlik ve beraberliği temsil eden bu yemek programını düzenlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

40 yıllık çalışma hayatım var. Bunun 30 yılı sanayicilikle geçti. Değişik sendikal hareketlerin içerisinde, değişik ortamlarda birçok sözleşmede imzam var. Her seferinde şunu düşündüm. Benim nasıl evime giderken çocuklarıma sorumluluğum varsa, bulunduğum işyerindeki arkadaşlarıma da aynı sorumluluğu taşıdım. Sizlerle beraber olduğumuz 10. Yılımızda da emeğinizin teri kurumadan ödeme yapmak için elimden geldiği kadar gayret ettim ve sizlere gecikme olmaması, sizin de çocuklarınıza karşı sorumluluğunuzda hep yanınızda oldum. Bunda da başarılı olduk. Bu başarı sizlerin başarısıdır. Kütahya Belediyesi borçsuz bir belediyedir. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına borcu yoktur. Çalışanlarına borcu yoktur. Buradaki en önemli şey hep beraber başarının hazzını yaşadık. Kütahya Belediyesi Türkiye’de Belediyeler arasında da çok iyi bir konumdadır. Birçok çalışmamız sizler sayesinde, beraberliğimiz sayesinde örnek olmuştur. Birçok ödüller aldık. Bu ödüllerin en sonuncusu da Türkiye’de Başbakanımız dahil, bakanlar ve bütün Belediyeler içerisinde Yeraltı Soğuk Hava Depoları Jüri Özel Ödülü ile örnek oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA