Konya’ya Uclg Eşbaşkanlığı Verildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tahran’da yapılan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin (UCLG) Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Toplantısı’nda Eşbaşkanlığa Konya’nın getirildiğini söyledi.

Konya’ya Uclg Eşbaşkanlığı Verildi
Uluslararası arenada yapılan çalışmaların Konya’ya itibarlı bir yer kazandırdığını kaydeden Başkan Akyürek, birliğin yılsonunda gerçekleşecek Yönetim Kurulu ve Konsey toplantısının da Konya’da yapılacağını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Hacı Fettah, Aksinne, Şükran, Sahipata ve Çaybaşı Mahalle sakinlerinin katıldığı programda vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Akyürek, Mahalle Meclisi’nin belediye ile mahalleyi buluşturan örnek bir uygulama olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliğin Konya’nın en büyük gücü olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, yapılan her hizmette Konya halkının desteğini gördüklerini dile getirdi. Konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen önemli yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, Konya’nın dünya arenasında yer almasıyla ilgili de önemli çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. İran’ın başkenti Tahran’da yapılan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin (UCLG) Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Toplantısı’nda Konya Büyükşehir Belediyesi’nden katılan bir ekip şehrin tanıtımını yaptı. Belediye Başkanı Akyürek, toplantıda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çöpten Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi’nin de örnek olarak sunulduğunu dile getirdi. BİRLİĞİN BÖLGE TEŞKİLATI EŞBAŞKANI KONYA Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, başkanlığını İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yürüttüğü UCLG’nin Bölge Teşkilatı Eşbaşkanlığı'na Konya’nın seçildiğini açıkladı.

Akyürek, “140 ülkeden önde gelen belediye yöneticilerin katıldığı bu toplantıda Konya’nın tanıtımı yapıldı. Böylece, bölge eşbaşkanlığını da Konya’mıza taşımış olduk. Bunlar dünya şehirleri arasında Konya’mıza itibarlı bir yer kazandırıyor. Konya’nın tanıtımını sağlıyor. Yatırım ve ziyaretçi akışına vesile oluyor.” dedi.

Başkan Akyürek, Tahran’daki toplantılarda, 2013 yılı sonlarında yapılması planlanan UCLG’nin Yönetim Kurulu ve Konsey toplantısına Konya’nın ev sahipliği yapmasının kararlaştırıldığını da vurguladı. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış ise Konya’nın yerel yönetimlerde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olduğunu belirtti.

Mahalle Meclisi’nin vatandaşların taleplerini dikkate alarak yatırımların planlanması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Akış, programlarda emeği geçenleri tebrik etti. Programda daha sonra Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, muhtarlar ve mahalle sakinleri taleplerini dile getirdi. Programda vatandaşlarla ve özellikle de çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Akyürek, çocuklara ayrı ayrı mikrofon tutarak görüşlerini aldı. Milletvekili Akış ve Başkan Akyürek, programın ardından Mehmet Karaciğanlar İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle görüştü .