İmf Heyeti Muhalefet Partileriyle Görüşmelerini Sürdürüyor

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Uluslararası Para Fonu heyetinin ülkedeki muhalefet liderleriyle gerçekleştirdiği görüşmeler çerçevesinde yarın anamuhalefeti temsil eden Ulusal Kurtuluş Cephesi liderleri ile bir araya geleceği bildirildi.

IMF heyetinin, Anayasa Partisi kurucusu Muhammed el-Baradai, Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi, Vefd Partisi Genel Başkanı Es-Seyyid el-Bedevi ile görüşeceği belirtildi.

Görüşmelerde Mısır'ın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ve hükümetle IMF arasında süren 4,8 milyar dolarlık kredi anlaşması görüşmeleri konularının ele alınması bekleniyor.

Bir süredir Kahire'de bulunan IMF heyeti, muhalefetteki bazı liderlerle görüştü. Hayet, görüşmelerine yarın da UKC liderleri ile devam edecek.

Halk Akımı Platformu Sözcüsü Lübna Münib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görüşme talebinin IMF heyetinden geldiğine işaret ederek, "Sayın Sabbahi heyete IMF kredisi karşısındaki olumsuz tavrımızı belirtecek" dedi.

Halk Akımı Platformu daha önce IMF ile anlaşmaya karşı olduklarını açıklamış, böyle bir anlaşmanın yoksulu daha da ezeceğini ileri sürmüştü.

Öte yandan Mısır Kongre Partisi Sözcüsü Ahmed Kamil, Genel Başkan Amr Musa ile IMF heyetinin 10 Nisan Çarşamba akşamı 2 saat süren bir görüşme gerçekleştirdiğini ve Musa'nın heyete Mısır'ın IMF'den istediği para konusunda desteğini ilettiğini söyledi.

IMF heyetiyle gerçekleşecek görüşme hakkında liberal eğilimli Vefd Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Bedevi'nim Kahire dışındaki bir programı nedeniyle görüşmenin yarın değil 15 Nisan Pazartesi günü yapılacağı kaydedildi.

Vefd Partisi basın sorumlusu Mutez Salahaddin, ilkesel olarak IMF kredisine karşı olmadıklarını ancak ayrıntılar hakkında bilgilendirilmek istediklerini ifade etti.

Mısır ile IMF arasında 2012 yılının Kasım ayında bir ön anlaşma imzalandı. Mısır hükümetinin nihai anlaşmayı gelecek iki hafta içinde imzalaması bekleniyor.

IMF heyeti, 2 Nisan'da Kahire'ye gelmiş ve hükümetin talep ettiği 4,8 milyar dolarlık kredi konusunda görüşmelere başlamıştı.

Muhabir: Ahmed Atıyye / Meryem Kasım / Samet Doğan

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA