Hurdacılar Bursa'nın Havasını Kirletiyor

Şehrin orta yerinde gece bakır telleri almak için plastik kabloları yakan hurdacılar, sim siyah dumanlarla insanları zehirliyor.

Vatandaşların itfaiyeye yaptıkları ihbarlar ise, hurdacılara bir müeyyide uygulanamadığı için fayda etmiyor. Özellikle tarım arazilerinin ortasındakontrolsüz yakma yapan hurdacılar saatlerce şehrin üzerine siyah dumanlar salıyorlar. Yasemin Park'ta yüksek katlarda oturan vatandaşlar haftada 3 veya 4 akşam Demirtaş yolu üzerindeki arazilerde plastik malzeme yakanları itfaiyeye bildiriyorlar. Ancak kablolardan bakır tel veya kimyevi atık yakılan bu alanlarda itfaiye ekipleri müdahale edemiyorlar. İtfaiye yetkilileri kendilerinin kontrolsuz yakma yapanlara ceza kesme yetkileri olmadığına işaret ederek, arazideki yakmaları söndürme imkanları da olmadığını söylediler.

Özellikle yerleşimin kenarında, ulaşımın olmadığı kör noktaları seçen hurda ve kimyevi madde yakıcıları şehrin üzerine kabus gibi çöken siyah dumanlara müdahale edilmemesi yüzünden istedikleri gibi yakma yapabiliyorlar .
Kaynak: İHA