'her Dem Sultan'la Tarihe Yolculuk

Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün 600 yıllık bir tarihe damgasını vuran Osmanlı dönemi kadınının giysilerini ölümsüzleştirildiği "Her Dem Sultan" koleksiyonunda yer alan giysiler, Optimum Outlet Adana AVM'nin 2. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen defilede sergilendi.

'her Dem Sultan'la Tarihe Yolculuk
Giyinmenin sanat eserine dönüştüğü, genlerinde aynı karakteri taşıyan günümüzün Türk kadınının güçlü karakteri, sabrı ve otoritesiyle özdeşleyen Osmanlı kadını giysileri izleyenleri adeta büyüledi. Köyde, şehirde, evde, törende, çarşıda, pazarda, düğünde, davette ve sarayda kendi yarattıkları modayla adeta özdeşleşen Osmanlı kadını giysilerinde "bindallı" adı verilen elbiseler, gelinlik ve tören kıyafetleri dikkati çekti.

Dönemin zenginliklerini ve kültürünü yansıtan kaftan ve Sultan kıyafetlerinin, taşlı, süslemeli keplerin ve kalpakların tüm ihtişamı ile kadınların başını süslediği defilede, rengarenk giysiler hayranlıkla izlendi.

Defilede, geleneksel Türk el sanatlarının kullanıldığı özgün çalışmalardan oluşan 40 giysi sergilendi. Defileyi izleyenler, sık sık alkışla tempo tutarak, duydukları hayranlığı ifade ettiler .
Kaynak: İHA