Bitlis, Kutlu Doğum'da İlklerle İllere Model Oldu

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, artık Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının alanlarda vatandaşlarla birlikte kutlandığını ifade ederek, "Bugün yerel yönetimlere baktığımızda birçok festival yapılıyor ve bu organizasyonlara oldukça kaynak harcıyorlar.

Ancak biz Kutlu Doğum Haftası'nı ilk defa festival tarzında kutluyoruz. Bunun yanında, bu etkinlikler içinde kamu kaynaklarından neredeyse hiç kaynak almadık. Bu etkinlikleri iş adamlarımızın özverili desteğiyle yapıyoruz." dedi.

Bitlis’te artık kutlu doğum etkinliklerinin sadece kapalı alanlarda, camilerde kutlanmakla kalmayıp, caddelerde, sokaklarda ve alanlarda kutlandığına işaret eden Başkan Alaydın, "Bitlis’teki etkinliğin bir sonraki yıl tüm illerde aynı şekilde kutlanmasına karar verildi.

Yani Bitlis, Kutlu Doğum'da ilklerle tüm illere model oldu.” diye ifade etti.

Bitlis merkezde bulunan Ulu Cami önünde düzenlenen Kutlu Doğum programı etkinlikleri açılış programı, okunan mevlitlerle başladı.

Yüzlerce Bitlislinin katılım gösterdiği programda vatandaşlara etli pilav ve gül dağıtıldı. Cadde ve sokaklar ise gül kokulu sularla yıkandı. Düzenlenen programda konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, herkesin kutlu doğum haftasını tebrik ettiğini belirterek, “Kainatın Efendisi Peygamber Efendimiz'in (sas) şefaatlerine hepimizin nail olmasını diliyorum.” dedi.

"KARDEŞLİK İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"Milletvekili Vedat Demiröz, hep birlikte Kainatın Efendisi'nin (sas) 14 asır önce dünyaya teşrifinin kutlandığını ifade ederek, "14 asır önceki yaşantıyı günümüze taşırsak, emin olalım ki kardeşliğimiz pekişecek ve hiçbir sıkıntımız kalmayacak. İnşallah, inanç noktasında bir araya geldiğimiz bu alanlarda bu tür etkinliklerle de kardeşlik içinde yaşamaya devam edeceğiz. Bitlisimiz, son dönemlerde ilklerle anılmaya başladı, inşallah bu kutlu doğum etkinliklerindeki modelliğiyle de tüm Türkiye’ye model olacaktır.” diye konuştu.

Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş ise Bitlis'in, Kutlu Doğum Haftası'nda kendine yakışanı yaptığını ifade etti.

Bitlis’in tarihine bakıldığında, çok muhterem zatların bu topraklardan, bu coğrafyadan dünyayı aydınlattığının görüldüğünü ifade eden Pektaş, "Bu yüzden böyle güzel etkinlikler de ancak Bitlis’e yakışırdı. Tabi böyle yüce bir peygamberin, alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberin ümmeti olmanın mutluluğunu, kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Ancak gönlümüzden şu geçiyor; bizim rehberimiz Peygamber Efendimiz'in (sas) sünnetini uygulayabilir ve ona layık bir ümmet olabilirsek ne mutlu bize. O'nun (sas) hoşgörüsü, O'nun (sas) insanlara olan sevgisi inşallah yaşantımıza ışık tutacaktır. Bundan sonraki süreçte Kur'an’ı Kerim'in ve Peygamber Efendimiz'in (sas) sünnetinin yolumuzu aydınlatmasını ve Peygamber Efendimiz'in (sas) şefaatine nail kullar olarak bu dünyadan göçmeyi Cenabı Hak'tan niyaz ediyoruz.” diye konuştu.

"Bitlis, KUTLU DOĞUM'DA İLKLERLE İLLERE MODEL OLDU” Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın da bu güzel organizasyonun içinde olmak, bu güne şahitlik etmenin son derece duygulandırdığını kaydetti.

Burada Bitlisliler olarak tarihi bir imza atıldığına işaret eden Alaydın, şöyle devam etti: "Öncesinde de kutlu doğum haftalarını kutluyorduk. Ancak kutlamaları kapalı alanlarda yapıyorduk. Ancak bugün elhamdülillah artık kutlamaları alanlara inerek yapıyoruz. Bu yıl ilk defa hem kapalı alanlarda hem de alanlarda kutlama etkinlikleri başlattık. Bir Müslüman’ın da yapması gereken zaten budur. Bugün yerel yönetimlere baktığımızda birçok festival yapılıyor ve bu organizasyonlara oldukça kaynak harcıyorlar. Ancak biz Kutlu Doğum Haftası'nı ilk defa festival tarzında kutluyoruz. Bunun yanında, bu etkinlikler içinde kamu kaynaklarından neredeyse hiç kaynak almadık. Bu etkinlikleri iş adamlarımızın özverili desteğiyle yapıyoruz. Bu yüzden bugün bu meydanda hep birlikte tarihe şahitlik etmiş oluyoruz. Bitlis’te artık kutlu doğum etkinlikleri sadece kapalı alanlarda, camilerde kutlanmakla kalmayıp, caddelerde, sokaklarda ve alanlarda kutluyoruz. Sayın valimizin Ankara’da milletvekilleri ve bakanların olduğu bir toplantıda bu etkiliğimizden bahsetmesiyle bakanlarımız bu konuyu Başbakan'la görüşüp, Bitlis’teki etkinliğin bir sonraki yıl tüm illerde aynı şekilde kutlanmasına karar verdiler. Yani Bitlis, Kutlu Doğum'da ilklerle tüm illere model oldu.” Yapılan konuşmaların ardından hep birlikte eller semaya açılarak dualar edildi. Ardından, vatandaşlara etli pilav ve 3 bin 500 adet canlı gül dağıtımı yapıldı. Dağıtımın ardından ise Bitlis Belediyesi tarafından merkezdeki cadde ve sokaklar gül kokulu suyla yıkandı.“HER GÜN CADDE VE SOKAKLAR 40 TON GÜL KOKULU SUYLA YIKANACAK”Ayrıca, Bitlis’teki kutlu doğum etkinlikleri kapsamında, Bitlis Belediyesi tarafından itfaiyelerle bir hafta boyunca her gün cadde ve sokaklar 40 ton gül kokulu suyla yıkanacak. Ayrıca, her gün il ve ilçelerde ayrı etkinliklerle kutlanacak olan kutlu doğum etkinlikleri kapsamında 10 bin canlı gül dağıtımı yapılacak. Yine etkinlikler kapsamında, sabah namazının ardından camilerde vatandaşlara sabah kahvaltısı verilecek. İlklerle dolu bir etkinlik olacak olan kutlu doğum etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca, dünya nüfusunun sayısı olan 7 milyar adedi kadar salavat okunacak. Ve böylelikle Bitlis’te tüm dünya insanlarının sayısı kadar salavat okunmuş olacak .