Bakan’dan Yanan Okula Betonarme Sözü

Muğla’da incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’dan brifing aldı.Basına kapalı yapılan toplantı öncesi basına bilgi veren Bakan Avcı, çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Fethiye Karaçulha’daki Çok Programlı Lise’nin betonarme olarak tekrar yapılacağını açıkladı.

Bakan’dan Yanan Okula Betonarme Sözü
Muğla ziyaretini Bodrum’dan başlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın son durağı Muğla Merkez oldu. Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya Vali Fatih Şahin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İlçe Kaymakamları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve daire müdürleri katıldı.

Toplantıda Muğla eğitimi masaya yatırılırken, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar toplantı öncesi Bakan Avcı’ya brifing verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, konuşmasına Fethiye Karaçulha’da prefabrik binada eğitim ve öğretim veren Çok Programlı Lise’nin 3 Nisan tarihinde çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldiğini ve yapılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Bakan Avcı, “Fethiye Karaçulha’daki 16 derslikli prefabrik binada yangın çıkmıştı, çok şükür her hangi bir can kaybı olmadan atlatıldı. Çok şükür mal zararıyla atlatılmış oldu. İnşallah şimdi Bakanlığımız onu betonarme ve çok daha sağlıklı koşullarda eğitim görülebilecek lisenin yapılması için hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah en kısa zamanda Sayın Valimizin de yakın ilgisiyle oradaki çalışmalar bir noktaya geldi. En kısa zamanda oraya Fethiyelilere kazandıracağız. Böylece çocuklarımız çok daha uygun şartlarda eğitimlerine devam edebilecekler” dedi.

Kaynak: İHA