Atalay: Cesareti sonuna kadar kullanırız

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "AK Parti, reformcu, devrimci bir partidir. Biz cesareti sonuna kadar kullanırız" dedi.

Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla Green Park Otel'de düzenlenen "Geleceğe Yatırım, Türkiye'ye Yatırımdır" toplantısının soru cevap bölümünde, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ve iş adamlarının sorunlarını dinledi.

Ana muhalefet partisinin çözüm sürecinin konuşulduğu hiçbir platformda bulunmak istemediğini belirten Atalay, CHP Adana Milletvekili Osman Faruk Loğoğlu'na üçlü ekip kurmalarını ya da başka bir formül bulmalarını önerdiğini ifade etti.

Ana muhalefet partisinin kendi içinde problem yaşadığını savunan Atalay, "İki tarafı da üzmek istemiyor, ikisini de idare edecek. Dolayısıyla hiçbir karar veremiyor. Şu anda maalesef durum bu, yoksa bu sorunu çözmek için her kesimle irtibatta olmak istiyoruz'' diye konuştu.

Terör sorununu sonlandıran ülkelerde muhalefetin ilgili konuları iç siyaset malzemesi yapmadığına işaret eden Atalay, "Artık milletimiz bunlara itibar etmiyor. Milletimiz artık ne yapılacağına inanıyor. Onun için de büyük destek veriyor. AK Parti, reformcu, devrimci bir parti ve cesareti sonuna kadar kullanacaktır. İnşallah hepimiz bu başlayan baharı birlikte sürdüreceğiz. O günleri birlikte göreceğiz" şeklinde konuştu.

-Teşvik kararnamesi-

Atalay, Irak'ın kuzeyine iki kapı açılması isteğiyle ilgili soru üzerine, kapıların açılması konusunda karar verdiklerini ama Irak hükümetiyle sorunlar bulunduğunu söyledi.

Teşvik kararnamesinin 6 yıl daha uzatıldığını anımsatan Atalay, "İçinde bulunduğumuz bölge grubuna göre uzatıldı. Burası 6. grupta olduğu için 6 yıl uzatılmış oldu. Yani önceki teşvik kararnamesinde uygulanan hususlar, burada 6 yıl daha geçerli olacak. Onun yeni kararnamesi çıktı ve uygulanıyor" ifadesini kullandı.

Eker ise Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki doğalgaz talebiyle ilgili şunları söyledi:

"Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, 'doğalgaza kavuşsun' diye iki yıl önce biz parayı yolladık ama bir firma ihaleye giriyor, bir başka firma itiraz ediyor ve ihale iptal oluyor. Biz hukukun dışına çıkamayız. Şu an üçüncü ihale yapıldı. Duruma bakacağız, bekliyoruz. Organize sanayinin birçok ihtiyacı da Kalkınma Ajansının hibesiyle karşılandı.

Türkiye'nin hiçbir yerinde organize sanayi bölgelerine merkezi hükümet tarafından bunlar yapılmadı ama buruda bunlar yapıldı mı- Evet, yapıldı. Ben yaptım ve arkasındayım. Yeter ki Diyarbakır'a bu hizmet yapılsın."

Kaynak: AA