'akil Adamlar' Burdur’da Gazetecileri Dinledi

Barış sürecine katkı için oluşturulan ve her bölgeyi dolaşan 'Akil Adamlar Heyeti’nin Akdeniz Bölgesi sorumluları Burdur’da gazetecileri dinledi.

Tarihi Burdur Konakları’ndan Baki Bey Konağı’nda gerçekleşen görüşmeye, Burdur’da yayın yapan ulusal ve yerel gazetelerin temsilcileri katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyette Sanatçı Kadir İnanır, Lale Mansur ve Gazeteci Nihal Bengisu Karaca da hazır bulundu. Gazeteciler, önce görüntü ve fotoğraf aldı, görüşmeler başlayınca fotoğraf makinesi ve kameralar kapatıldı.Akil Adamlar Heyeti’nin Bölge Başkanlığı’nı yürüten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yıllardır soru soran gazetecilere, Türkiye’nin barış süreci gibi en önemli gündemi konusunda heyetin soru soracağını belirterek, çözüm süreci ile ilgili gazetecilerin görüşlerini aldı. Yaklaşık bir saat süren toplantıda, Burdur’da görev yapan gazeteciler, sürece ilişkin halkın beklentilerini ve endişelerini dile getirdi.Burdur’da görev yapan basın mensupları, barış sürecine ve heyetin çalışmalarına destek verdiklerini, ancak çekinceleri olduğunu, bu konularda da Anadolu'yu gezen Akil Adamlar Heyeti’nin toplumu şeffaf olarak bilgilendirmeleri gerektiği üzerinde durdu. Gazetecileri dinleyen Akil Adamlar Heyeti, görüşleri tek tek not etti. Görüşmede heyet adına teşekkür ve kapanış konuşmasını sanatçı Kadir İnanır yaptı. İnanır, “Benim de siyasi bir görüşüm var. Bu görüşlerimi oynadığım filmlerde yansıttım. Ancak, bugünkü süreç siyaset üstü bir süreç. Beni bu mesele için davet ettiklerinde hiç düşünmeden kabul ettim. Sürece dair benim de kaygılarım var. Ancak, kalıcı barış için hepimizin ülkemizin bu en önemli sorununun çözümünde görev alması gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.

İnanır, Burdurluların kendilerine çok büyük misafirperverlik gösterdiğini, bu yüzden de heyet adına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Program, Akil Adamlar Heyeti’nin gazetecilere, Burdur Valiliği’nin hazırlamış olduğu Mehmet Akif Ersoy Şiir Külliyatı Safahat Kitabı ve Mehmet Akif Ersoy Şiirleri cd’sini hediye etmesi ile son buldu .