Sinop'ta Başkanlık Sistemi Anlatıldı

Sinop'ta başkanlık sistemi anlatıldı.

Sinop Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu'nda AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen "Başkanlık Sistemi Konferansları" toplantısında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Abdulhakimoğulları, Türkiye'deki başkanlık sistemi hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de başkanlık sistemi tartışmalarının yeni bir tartışma konusu olmadığını belirten Abdulhakimoğulları, "Baktığımızda gerek siyasi hayatımızda, gerekse akademik çevrelerde bu kavram daha dün tartışılmaya başlayan bir kavram değil. Bu konu çok geçmişe gitmese de tartışılmış bir konu" dedi.

Abdulhakimoğulları, geçmişte Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan'ın da başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarının olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Rahmetli Turgut Özal da cumhurbaşkanlığı döneminde, Türkiye için en uygun hükümet sisteminin başkanlık sistemi olduğu üzerinde durmuştur. Komisyon mayıs ayı ortalarına doğru bir metin ortaya koyacak ve bu konuda bilgi sahibi olacağız. Burda özellikle şunu vurgulamak istiyorum, başkanlık sistemi, özünde parlamenter sistem, yarı başkanlık sistemi gibi bu da bir demokratik hükümet sistemidir. Bburada adı ne olursa olsun neticede bunlar demokrasi içerisinde tartışılması gereken hükümet sistemleridir. Bu tip tartışmaları yapmak bizi bölmez, bize ve demokrasimize katkı sağlar. Bizim demokrasimizi geriye götürmez, olgun bir şekilde tartışırsak, bu noktada güzel adımlar atarsak hepimiz kazançlı oluruz.''

Toplantıya AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, AK Parti İl Genel Meclisi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Muhabir: Halit Gümüş

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA