Öğrencilerden Bergama Turu

Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü etkinlikleri çerçevesinde, ilçenin Alhatlı ve Alibeyli köyleri ve Göçbeyli Beldesi’nden ilkokul öğrencileri Bergama’yı ziyaret etti.

Öğrencilerden Bergama Turu
Bergama’da konuk edilen öğrenciler doyasıya eğlendi, keyifli bir gün geçirdi. Alhatlı ve Alibeyli köyleri ve Göçbeyli Beldesi’nden ilkokul öğrencileri Bergama Belediyesi’nin ev sahipliğinde renkli bir şehir turuna çıktı. İlk olarak Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Faik Belek ile Belediye’yi ziyaret eden öğrenciler, birimler hakkında bilgi aldı, işleyiş hakkında merak ettikleri sorulara cevap buldu.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç çocukları Haluk Elbe Toplantı Salonu’nda karşıladı. Gönenç, çocuklarla tanıştı, sohbet etti. Bergama’yla ilgili bilgiler veren Başkan, keyifli sohbetin ardından çocuklara çeşitli hediyeler sundu.

Çocuklar, Bergama'nın Akropol, Asklepion ve Kızıl Avlu gibi tarihi yerlerini gezdi. Ardından Güzellik Ilıcası Tesisleri’nde hep birlikte yemek yiyen çocuklar günü oyun oynayarak, salıncakta sallanarak tamamladı. Evlerine mutlu bir şekilde dönen çocuklar en kısa zamanda tekrar kenti ziyaret etmek istediklerini belirterek, geçirdikleri güzel gün için Bergama Belediyesine teşekkür etti.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “UNESCO Dünya Miras Adayı Bergama’nın tüm güzelliklerini köylerde yaşayan çocuklarımız da görsün istedik. Tarihi ören yerlerini ilk kez gören ve arkadaşlarıyla keyifli dakikalar geçiren çocuklarımızın mutluluğu bizleri de sevindiriyor. Diğer köylerden öğrencilerimizin de aynı heyecan ve sevinci yaşaması için de gezilerimiz devam edecek” dedi.

Başkan Göneç, bu yıl 17. si düzenlenecek Bergama Çocuk Şenliği’nde kente gelecek çocukların misafir edileceğini hatırlatarak, şenlik boyunca çocuklar için eğlencenin kalbinin Bergama’da atacağını söyledi
Kaynak: İHA