Öğrenci Yurdu Kasım’a Kadar Bitirilecek

Tavşanlı’da yükseköğretim öğrencilerine yönelik yapılan ve inşaatı yüklenici firma kaynaklı sorunlar nedeniyle yarım kalan öğrenci yurdunda çalışmalar yeniden başlatıldı.

Öğrenci Yurdu Kasım’a Kadar Bitirilecek
526 öğrencinin barınabileceği yurtların Kasım ayına kadar tamamlanması hedefleniyor. Kaymakam Numan Hatipoğlu yurt inşaatına giderek incelemelerde bulundu. Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) bulunduğu alanda yapımı devam eden öğrenci yurt inşaatında incelemelerde bulundu.

Tavşanlı’da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yapılan ve müteahhit firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle yarım kalan yurt inşaatında çalışmaların yeniden başlatıldığını söyleyen Kaymakam Numan Hatipoğlu, “Şu anda yeni firmamızca çok hızlı bir çalışmanın yapıldığını görmekteyiz. Ben de uzun süredir uğrayamamıştım. Yapılan çalışmalar sevindirici. İnşallah yılsonuna kadar bitecek. Kasım ayına kadar yetiştirileceği ifade edildi. Ben daha önce de devlet yurtlarında kalmış birisi olarak şu anda sağlanan imkanların göz kamaştırıcı olduğunu söyleyebilirim. Öğrencilerimiz burada açıkçası müthiş bir konfor içerisin de bulunacaklar. Daha yaşana bilir ve daha uygun insani vasıflarda yurt ortamını artık öğrencilerimize sağlıyoruz. Bu nokta da büyük bir memnuniyet kaynağı. Öğrencilerimiz için ilçemize bu tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Proje sorumlusu Mehmet Yavuz Çaygür ise, yurtta 172 adet 3 kişilik odaların bulunduğunu söyleyerek, toplam 516 öğrencinin burada barınma hizmetinden faydalanacağını anlattı.

Yurtta ayrıca 4 kişilik engelli odasının da mevcut olduğunu dile getiren Çaygür, “1 kişilik oda sayımız da 16 tane. 1 çok amaçlı salonumuz var. Arttırıldığında 130 kişilik olabilecek. 1 konferans salonu olacak. Yemek hanemiz, oyun salonlarımız, öğrencilerin vakit geçirecekleri kafeteryalar bulunacak. İçerisinde jetonla çalışacak çamaşır makineleri yer alacak. Öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarını görecek kuaför ve berber salonları ile birlikte tıbbi hizmetleri verecek doktor ve revir hemşeriler için de hazırlanmış birimler var yurdumuzda” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA