Necipoğlu’nun Öğrencisi Gözde Ece Yavaş'ın Başarısı
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Arp Sanat Dalı öğrencisi Gözde Ece Yavaş, "Genç Kuşak Solistleri" konserinde yer almaya hak kazandı.

Edward Witsenburg, Gabriella Bosio, Laura Sofia Caramellino, Katerina Englichova, Şirin Pancaroğlu, Isabelle Perrin, Gwyneth Wentink, Lavinia Meıjer, Arianna Savall, Maire Ni Chathasaigh, Andrew Lawrence-King. ile arp ve icracılık, Monika Stadler ve Helene Breschand ile caz ve doğaçlama üzerine çalışan Yavaş,2010-2011 yılında çıkan Fatma Ceren Necipoğlu "Bir Kitap Gibi" albümünün tanıtımı için düzenlenen anma gecesinde konser verdi. "Ceren Necipoğlu ya da Arp'ın diğer adı" adlı projede yer alan Gözde Ece Yavaş, proje kapsamında Garrett Byrnes’n "Meditasyon" adlı eserinin dünya prömiyerini yaptı. Kanada’da düzenlenen Dünya Arp Kongresi'nde Ceren Necipoğlu’nun anısına düzenlenen konserde yer aldı.
2011-2012 eğitim-öğretim yılında Erasmus Değişim Programı ile Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Conservatoire de Lyon’da Christophe Truant ile arp, César Ognibene ve Joël Nicod ile oda müziği çalışarak başarısını tescilleyen Yavaş, eğitimine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Arp Sanat Dalı’nda Çağatay Akyol ile devam ediyor.
Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen Genç Kuşak Solistleri konserinde iki aşamalı elemeyle seçilen Gözde Ece Yavaş, 26 Nisan Cuma günü Adana Büyükşehir Belediyesi Konser ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleşecek konserde yer alacak .
