Selam, Afrikalı Çocukları Da Ağlattı

Türk okullarında öğretmenlik yapan 3 öğretmenin fedakarlığını anlatan Selam filmi, büyük beğeni topladı.

Filmi izleyen Demokratik Kongo ve Somalili çocuklar da bazı sahnelerde gözyaşlarına hakim olamadı. Dünyanın değişik ülkelerinde açılan Türk okullarının konu edildiği Selam filmi, gösterime girdiği tarihten itibaren yoğun ilgi görüyor. Selam, Kayseri’deki sinemalarda da neredeyse kapalı gişe oynuyor. Kılıçaslan Eğitim Kurumları Sinema Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte, lise 11. ve 12. sınıf öğrencileri filmi birlikte izledi. Eğitimlerine Kayseri’de devam eden Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Somalili 10 öğrenci de filmi izleyenler arasındaydı. Türk öğretmenlerin fedakarlığının konu edildiği filmi izlerken öğrenciler zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Bazı öğrencilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Film sonunda öğrenciler alkış yaparak salondan ayrıldı. Filmden çok etkilendiğini söyleyen Somalili Haşim Muhammed Emin, birlik ve beraberliğin bu filmde çok güzel anlatıldığını belirtti.

Emin, “Çok duygulandım ve ağladım. Bize burada eğitim imkanı veren ve ülkemizde Türk okulu açanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Filmi izlerken kendisinin de ağladığını belirten Eyyüp Ali Hasan da, Somali ve Afrika ülkelerinin filmde anlatıldığı gibi ekonomik sıkıntı içinde olduğunu ifade etti.

Önceden beyaz insanlardan korktuklarını ve onlara güvenmediklerini anlatan Hasan, “Türkler ve Kimse Yok Mu Derneği ülkemize geldikten sonra bu düşüncemiz değişti. Bazı beyaz insanların daha iyi olduklarını anladık.” diye konuştu.

Ülkesindeki eğitim imkanlarının yetersiz olduğunu kaydeden Adnan Ahmed Muhammed de, “Güzel bir film olmuş. Bazı arkadaşlar gibi ben de ağladım.” şeklinde duygularını dile getirdi.SELAM FİLMİ’NİN KONUSUYönetmenliğini Levent Demirkale’nin yaptığı Selam filminde Burçin Abdullah, Yunus Emre Yıldırımer, Emre Karakoç, Fatma Karanfil ve Hasan Nihat Sütçü rol alıyor. 29 Mart 2013 tarihinde vizyona giren filmde gittikleri ülkeleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bilen Zehra, Harun ve Adem öğretmenin gerçek öyküleri anlatılıyor .