Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi

Ankara Tabip Odası Başkanı Özden Şener, milletvekillerine, sağlıkta şiddetin önlenmesi için Meclis'in üzerine düşen görevi yapması talebini içeren birer mektup gönderdi.

Ankara Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamada , Dr . Ersin Arslan ' ın Gaziantep ' te görev yapmakta olduğu devlet hastanesinde bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sağlık alanında şiddetin hız kesmeden devam ettiği belirtildi .

Bakanlık verilerine göre sadece Mayıs - Aralık 2012 döneminde hekimlere ve sağlık çalışanlarına 4 bin 425 saldırı gerçekleştiği ileri sürülen açıklamada , Ankara Tabip Odası Başkanı Özden Şener tarafından milletvekillerine hitaben kaleme alınan " Açık Mektup " un , milletvekillerine gönderildiği bildirildi .

Şener , mektupta , hekimlerin ölüm ve dayak yeme korkusuyla çalıştırıldığını öne sürerek , " Önünüzde bir görev var . Vermeniz gereken bir karar var . TCK ' ya eklenecek iki maddeyle sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti bir gecede bitirebilmek sizin elinizde . Vicdanınızla baş başasınız " çağrısında bulundu .

Muhabir : Selma Bıyıklı Adabaş

Yayıncı : Selçuk Aval
Kaynak: AA