Mahkeme, Dekan Yusuf Devran’ı Haklı Buldu

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran’a internet üzerinden hakaret edildiği gerekçesiyle açılan dava karar bağlandı.

Mahkeme, iki sanık hakkında açılan dava ile ilgili olarak, “Kovuşturmanın ertelenmesine” tekrarı halinde ise, “Ertelenen kovuşturmanın devam olunacağı”na karar verdi.,Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Yusuf Devran’a internet üzerinden hakaret edildiği gerekçesiyle eski Dekan Prof. Dr. Melda Cinman ve 4. sınıf öğrencisi Mikail Boz hakkında İstanbul Anadolu 25. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Haziran 2011’de açılan dava dün sonuçlandı. Mahkeme, 6352 sayılı Yasanın geçici 1-b maddesi gereğince ayrı ayrı olmak üzere kovuşturmanın ertelenmesine ve sanıkların erteleme kararının verildiği tarihten itibaren 3 yıl içerisinde yeni bir suç işlenmesi halinde ertelenen kovuşturmaya devam edileceğine karar verdi.

Prof. Dr. Melda Cinman, Prof. Dr. Yusuf Devran hakkında, “Marmara İletişim yeni dekanı, cemaatçi. İmamın profesörü!” ifadelerini kullanmıştı. Mikail Boz ise “Marmara İletişim'de dördüncü ayını tamamlamadan atı aldığı gibi Üsküdar müsküdar bırakmayan, dekanlığa yerleşen profesör. Üç ay önce onun tepeden inme biçimde atandığını söylemiştim. Meğer Marmara İletişim'in Mesih'i imiş, şimdiden tepeden dekan oldu. Pek yakında rektör olursa şaşırmayacağım. İşin ilginci buna tepki gösterip anında görevlerinden istifa eden Nurçay Türkoğlu dışında doğru dürüst bu garipliğe tepki gösteren kişi de yok gibi. Bundan önce melda şimşek'in yardımcı olan Ali Balabanlar hemen yeni dekan yardımcılığını üstlendi. Filiz Boshcele ise yüzük kardeşliğini erkenden kuranlardan gibi görünüyor, o da vekaleten iletişim bilimleri başkanlığına atandı.” yazmıştı .