Hırsızlık Çetesi Çökertildi

Kocaeli polisi, 7 ilde hırsızlık yaptıkları iddia edilen 4 şüpheliyi gözaltına aldı.

Olayla ilgili farklı tarihlerde gözaltına alınan 4 zanlının daha tutuklandığı öğrenildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada yaklaşık 1 milyon lira değerinde çalıntı malzeme ele geçirildi. Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Ekipleri, başarılı bir operasyona imza attı.

Ocak ayından bu yana Kocaeli merkez Başiskele, Körfez, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde meydana gelen hırsızlık olaylarını inceleyen polis, olayı gerçekleştirdiklerinden şüphelendikleri bir grubu takibe aldı. Yapılan takip sırasında daha önce yapılan münferit ön yakalamalarda çete lideri olduğu iddia edilen Cemalettin G(35) ile çete üyeleri Murat F(43), Okan Y(26) ve Faruk S(26) isimli şahısları gözaltına aldı. Farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan zanlılar tutuklandı.

ÇALINTI MALLARDAN SERVET ÇIKTI

Takibe devam eden emniyet güçleri, önceki gün operasyon için düğmeye bastı. İstanbul’da 4 ayrı adrese düzenlenen operasyonda Çete lideri Cemalettin G’nin eşi Deniz G(32) kardeşi Cem G(33) ile diğer çete üyeleri Şinasi K(46) ve Ümit Salih S(36) gözaltına alındı. Şahıslardan 100 bin lira değerinde hırsızlık malların satışından elde edilen para ile alınan bir araç, çok sayıda saat, ziynet eşyası, imitasyon takılar, ıpadler, cep telefonları, ayakkabılar, kürk ve montlar, çantalar gibi malzemeler ele geçirildi. Çalıntı malzemeler arasında en göze çarpan klarnetler ile değeri 4 bin 500 lira olan tavşan kürkü mont oldu. Şahısların sorgusu devam ederken, pazartesi adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Karga burunla kapı kilitlerini kırıp evlerden hırsızlık yaptıkları iddia edilen şahısların Şubat ayından girdikleri bir evin buzdolabından çaldıkları etlerle yakalandığı öğrenildi.