Ayakkabılı Yardım Konseri

Türk Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı işbirliğiyle
‘Bir ayakkabıda senden olsun’ isimli yardım konseri düzenlendi.

Ayakkabılı Yardım Konseri
AKÜ Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampusu Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen yardım konserine katılımcılar bilet yerine ayakkabıyla girdiler. ‘Bir ayakkabıda senden olsun’ isimli yardım konseri kapsamında yaklaşık 800’e yakın 14-24 arası çocuk ayakkabısı toplandı. Gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün’de katılırken, Ürün konsere 10 çift ayakkabı ile geldi.

Türk Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, konserle müzik dinletisi ve yardım duygusu gibi iki güzel duygunun bir araya geldiğini söyledi.

Toplanması hedeflenen ayakkabı sayısını ne kadar fazla olursa kendilerini o kadar mutlu olacağını ifade eden Danıştekin, “Şimdiden bu ayakkabıları giyecek çocukların gözlerinde ki ışıltıyı görür gibiyiz. Ayakkabılar bizim tespit ettiğimiz çocuklara dağıtılacak, artanlar ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşülüp gerekli ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere onlara verilecek” diye konuştu.

AKÜ Devlet Konservatuarı Öğrencisi Alperen Korucu ise yaptığı açıklamasında, “Bulunduğumuz alana nasıl yardımcı oluruz diye yola çıktık ve müziği kullanarak böyle bir proje geliştirdik” dedi.

Toplanan yardımların ardından AKÜ Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından verilen ‘Türk Sanat Musikisi Konseri’nde’ sevilen eserleri seslendirdiler. Katılımcılar ise unutamayacakları bir gece yaşadılar.

Konsere Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri başta olmak üzere çok sayıda üniversite öğrencisi ve müzik severler katıldı.

Kaynak: İHA