Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin doğusundaki yağışlar devam ederken bugün öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Adana, Osmaniye ve K.

Maraş çevrelerinin aralıklarla yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; hava sıcaklığının, kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genellikle güneyli, zamanla İç Anadolu'da batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Az bulutlu, bugün zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı 15 İstanbul: Az bulutlu, bugün zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 16 İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 22 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Antalya: Az bulutlu 19 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yarın sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 13 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 12 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, bu öğle saatlerinde ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
Kaynak: İHA