"Ülkemin ve Ailemin Trafik Polisiyim" Projesi

İhsan Ozanoğlu İlkokulu öğrencilerine, "Ülkemin ve Ailemin Trafik Polisiyim" projesi kapsamında kimlik kartları dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, okul bahçesinde yaptığı konuşmada, Kastamonu Valiliği himayesinde 2010 yılında "Ülkemin ve Ailemin Trafik Polisiyim" projesinin başlatıldığını hatırlatarak, proje kapsamında il genelindeki kreş, ana okulu ve ilköğretim okullarında yaya ve yolcu eğitimleri verdiklerini söyledi.

Eğitimlerle 2 binden fazla çocuğa ulaştıklarını belirten Uslu, İhsan Ozanoğlu İlkokulunda da 2, 3 ve 4. sınıflarda bu eğitimleri tamamladıklarını ifade etti.

Uslu, trafiğin unsurlarının araç, insan, yol ve çevre olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bunlardan sürücü, yaya ve yolculardan oluşan insan unsurunun, trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullenmesi ve bu kurallar demetine uyma alışkanlığı kazanmaları, eğitimle olacaktır. Trafik kültürü cezalarla değil, eğitimle gelişir. Kazalara neden olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payı yüzde 98 düzeyindedir."

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy da emniyet güçlerinin gece gündüz demeden herkesin emniyetini temin ettiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından öğrencilere kimlik kartları dağıtıldı.

Muhabir: Esra Karamuk

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA