Türkiye'den 16 bin araç geri çağrılıyor!

Toyota'nın sözcüsü Ryo Sakai, şirketin dünya genelinde 1,73 milyon aracı geri çağırdıklarını söyledi.

Türkiye'den 16 bin araç geri çağrılıyor!
Bunlardan 580 binin ABD ve 490 bininin de Avrupa'da olduğu kaydedildi. Sakai, sürücünün kapısında yer alan hava yastığının gerekli olduğu zamanlarda açılmama durumu olabileceğini söyledi. Sakai, bu problem nedeniyle bir ölüm ya da yaralanmanın meydana gelmediğini de sözlerine ekledi. Sözcü, araçtaki problemli hava yastığının yenisi ile değiştirileceğini söyledi.

TOYOTA'DAN AÇIKLAMA
Geri çağırma operasyonu kapsamında Toyota, Türkiye'den de16 bin aracı geri çağırıyor.

Toyota Türkiye'den şu açıklama yapıldı:

'Müşteri memnuniyeti önceliğiyle hareket eden Toyota, bazı araçlarındaki ön yolcu hava yastığı kontrolü ve iyileştirmesine yönelik önlem amaçlı global bir servis kampanyası düzenlemektedir. Ön yolcu hava yastığı üretiminde hatalı parça olabileceği şüphesiyle yapılan kampanya, bir kaza sonucu hava yastığının patlaması sırasında oluşabilecek ısı ve yaralanma riskini azaltmaya yönelik gerçekleştirilmektedir.

Türkiye 'de bugüne kadar tarafımıza ulaşan herhangi bir şikayet bulunmamaktadır. Ülkemizde, yaklaşık 16 bin adet araca yönelik olarak gerçekleştirilecek olan kampanya kapsamında 2000-2004 yılları arasından üretilen (9-13 yaş aralığında) farklı model araçlar yer almaktadır.

Toyota, tamamen önleyici nitelikte olan bu kampanya için müşterilerini en kısa zamanda yetkili servislerine davet edecektir. Yaklaşık 2 saat sürecek olan işlemler ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir '